26 april 2013

Cakejes met aardbeien en witte chocolade

Ieder weekend bak ik iets lekkers, een taart, een cake of luxe koeken. Zo word het weekend echt een feestje! Afgelopen weekend maakte ik deze heerlijke cakejes. Het originele recept vond ik op de site van Blue Band. Daar worden de cakejes met frambozen gemaakt. Die had ik niet in huis, wel had ik nog aardbeien in de diepvries liggen en die kan je juist goed gebruiken voor zulke gerechten. Ook vond ik dat ze giga veel suiker gebruikte dus dat heb ik ook aangepast



Het zijn heerlijke zachte, zoete cakejes met een bite van de witte chocolade stukjes. Lekker.... deze ga ik zeker vaker maken!

Recept Cakejes met aardbeien en witte chocolade
12-16 stuks afhankelijk van de maat muffinvorm die je gebruikt

300 gram bloem
8 gram bakpoeder
100 gram witte chocolade
125 gram aardbeien (vers of ontdooid uit de diepvries)
75 gram aardbeienjam
65 gram lichtbruine basterd suiker
5 eetlepels melk
3 eieren
175 gram gesmolten roomboter of vloeibare boter

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Zet de muffinvorm met daarin papieren vormpjes of siliconen muffinvorm(pjes)
Hak de chocolade in kleine stukjes.
Snijd de aardbeien in iets kleinere stukjes.
Zeef het bakmeel met het bakpoeder boven een kom. 
Voeg de suiker, de boter, de eieren en de melk toe en roer alles met een garde goed door elkaar.
Voeg vervolgens de jam toe en roer door het beslag. 
Hou wat chocoladestukjes en frambozen apart voor de garnering en spatel de rest door het beslag.
Vul de muffinvormpjes met het beslag en verdeel de rest van de chocolade en de frambozen erover.
Bak de cupcakes in ca.25-30 minuten lichtbruin en gaar. 
Laat ze op een taartrooster afkoelen.

Eet smakelijk!

2 opmerkingen:

  1. O, dat lijkt me lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja is ook echt lekker! Lekker lui in een stoel, met een boek....deze op je schoot en je boek is uit voor je 't weet ;)

      Verwijderen