8 januari 2014

Nasi met garnalen en surimisticks

Als we rijst eten, houden we vaak wat over. Erg?? Welnee, we kunnen altijd wel zulke restjes gebruiken. Hans eet het graag als toetje met wat gele vla, of we eten de volgende dag nog wat rijst. Restjes gebruiken we hier ook vaak als de kinderen iets niet lusten (bv iets erg pittigs) dan eten ze de restjes op.. en klagen dan niet hoor ;)...                                                                   Restjes gooien we dus nooit weg.... we maken er altijd wel iets anders van. Wat doen jullie met restjes??
Ik maakte laatst van een restje rijst deze nasi met garnalen en surimisticks voor Hans. Dat beviel hem erg goed en ik hoef vanaf nu niet meer na te denken wat ik maak van mijn restjes rijst ;). Hij neemt het tegenwoordig vaak mee als lunch. Is ook wel eens lekker als variatie op de bruine boterhammen.

Recept Nasi met garnalen en surimisticks
1 persoon

restje rijst wat genoeg is voor 1 persoon
2 surimisticks (wat zitten daar trouwens veel e nummers in :( dat zag ik thuis pas...)
8 garnalen uit de vriezer
stukje prei
halve ui
2 champignons
scheutje ketjap manis
sambal of chillisaus naar smaak
1-2 eetlepels nasikruiden (deze koop ik op de markt, dus niet uit zo'n zakje gedroogde nasikruiden van bv Conimex, dit zijn echt alleen kruiden en geen e-nummers bekennen)
evt een restje kool, erwtjes, mais, peentjes

Snijd alle groentes in smalle reepjes of stukjes.
Snijd de surimisticks in 3 of 4 stukjes.
Verhit wat olie in een wok of hapjespan.
Bak hier de garnalen gaar, voeg dan de surimisticks toe en bak deze ook even mee.
Daarna kan je groentes toevoegen en meebakken.
Als alle groentes goed gaar, voeg je de nasikruiden, de ketjap en sambal/chillisaus en roer dit alles goed door en verhit alles goed zodat de smaken goed mengen!
Voeg dan de rijst toe en meng alles goed.

Gelijk lekker oppeuzelen of in een bak doen en de volgende dag meenemen naar je werk!

Eet smakelijk!

2 opmerkingen:

  1. Sinds wij aardig aan het consuminderen zijn gooien we niets meer weg, ik kook afgepast en als er toch iets overblijft wordt dat de volgende dag gebruikt of verdwijnt in de vriezer!

    BeantwoordenVerwijderen