23 februari 2017

Bespaartips: Prijsbewust zijn

Deze maanden komen er van diverse bloggers en bekenden van ons hun budgetten en tips om te besparen voorbij. Bij iedere vragenlijst heb ik er een quote uitgeplukt. Rondom die quote wil ik jullie diverse tips geven...   Deze keer de quote van MinkeIk moet eerlijk bekennen dat ik persoonlijk niet snap hoe je Minke dit voor elkaar krijgt. Ik lees in haar antwoorden terug hoe prijsbewust ze is en meerdere winkels afgaat. Daarnaast zijn haar kinderen ook nog niet zo heel erg groot en dat scheelt ook. 

Prijsbewust zijn is een belangrijke stap in het besparen en bepalen van je budget. Wat kost de melk, welke keuzes heb je en wat kost het in andere winkels. Goed om naar te kijken en bewust te kiezen wat je wil. Wil je echt besparen, dan zal dat best kunnen betekenen dat je inderdaad 3 winkels af moet voor je alle boodschappen in huis hebt. Als je dat ook nog eens fietsend of lopend doet, spaart je dat ook nog een abonnement bij de sportschool uit ;). 

Ik kan me voorstellen dat je als je werkt en je kinderen naar allerlei clubs moeten, wat na een tijdje echt onvermijdelijk is... Ja dan kan ik me voorstellen dat het al een uitdaging is om uberhaupt genoeg boodschappen in huis te hebben. Dus is dat in jouw geval zo.. Laat dat dan ook los ... en ga niet al die winkels af... 

Wil je wel graag prijsbewust zijn... kunnen onderstaande apps je misschien helpen. Beide apps helpen je met het vergelijken van prijzen. 

Boodschapp
Sjoprz

Daarnaast kan je misschien ook eens kijken naar welke merken je gebruikt? Misschien is het huismerk ook wel lekker... Of het budget merk ook goed genoeg? Probeer het eens uit... Zelf probeer ik vaak eerst het budget merk uit. Bevalt dat niet, dan het huismerk en als laatste het A merk. Er zijn dingen die we echt alleen gebruiken van het A-merk, omdat we die nou eenmaal het lekkerst vinden. Als je zelf veel maakt, heb je vaak alleen de basis ingrediënten nodig. Deze zijn stukken goedkoper, dan de kant en klare pakken of maaltijden. Maar eerlijk is eerlijk... dan moet je ook weer genoeg tijd hebben om het zelf te maken!

Hoe prijsbewust zijn jullie? 

Hoe gaan jullie hiermee om?  

4 opmerkingen:

 1. Leuk om elke keer de tips van anderen te lezen. Ik merk dat wij hier zelf al veel toepassen! Tja, als je één inkomen hebt (wat als zzp'er ook niet altijd hetzelfde is), en je spaart om een huis te bouwen (zitten nu in een tijdelijke unit, naast onze hal :)). Dan weet je iig wel waarvoor je op je budget let.
  Ik heb zelf het idee dat we nog wel meer zouden kunnen besparen. Maar het is heel fijn dat we niet elk dubbeltje hoeven omdraaien en wel soms dingen kunnen kopen of doen die niet noodzakelijk zijn voor levensonderhoud. Maar die het leven wel veraangenamen :).
  Op die manier is besparen eigenlijk wel leuk en niet erg!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik geef gemiddeld zo'n 115 euro uit voor 6 personen voor een zeer ruime week (vaak 1,5 week) ! En over die onvermijdelijke clubjes ben ik het niet met je eens. Er zijn zoveel gratis manieren om je te vermaken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben op Facebook pas geleden lid geworden van de pagina Huisgemaakt. Daar staan zulke leuke tips op. Ik zou zo niet weten wat wij per maand aan boodschappen uitgeven. Het is ook heel verschillend. Er komen nogal eens uitwonende kinderen aanwaaien om mee te eten en dan ben ik een stuk meer kwijt aan boodschappen. Ik let altijd op produkten op de datum, die met korting worden aangeboden en pas daar vaak mijn menu op aan. Ik wil ook weer eens vaker op de markt boodschappen doen. We hebben een paar studerende kinderen en dat hakt behoorlijk in het budget. Wel fijn als je dan op andere kosten zoveel mogelijk kunt besparen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het altijd zo dubbel. Aan de ene kant hou ik ook van de uitverkoop. Ook koop ik veel kleding tweedehands met name voor het sparen van milieu. Aan de andere kant hebben winkels het ook nodig dat we inkopen doen voor de aangeboden prijs. Ik weet nooit zo goed waar ik nou goed aan doe ;).
  Gera

  BeantwoordenVerwijderen