28 januari 2013

Champignonsoep

Een lekkere romige soep vol met champignons... heerlijk. Hij is erg simpel te maken. Lekker als lunch met een cracker of boterham of als voorgerecht.

Recept Champignonsoep
1 persoon


100 gram champignons (of gemengde paddestoelen) 
1 sjalotje
1 eetlepel roomboter
verse kruiden

peper, zout
half knoflook teentje
witte wijn

50 ml slagroom
100 ml bouillon (het liefst vers, anders van een blokje) 

1 plak ham

Bak de champignons, met de ui en knoflook in de boter gaar. 
Blus af met een klein scheutje wijn.
Voeg de slagroom en de bouillon toe. 
Goed roeren en doorverwarmen. 
Voeg verse kruiden toe (denk aan peterselie, bieslook, maar basilicum en oregano zou ook kunnen) en maal wat verse peper en zout erboven. 
Rol de plak ham op en snij er kleine reepjes van. 
Schenk de soep in een kom en leg de ham erin. 

Eet smakelijk!

4 opmerkingen:

  1. ik houdt niet zo van champignons maar dit soepje oogt smakkelijk uit..vindt zo leuk u zelf gemaakte recepten..en makkelijk om te doen...thanks

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor je complimenten!
      Soepje is erg lekker, maar smaakt natuurlijk wel naar champignons ;)
      Probeer m'n recepten niet allemaal ingewikkeld te maken

      Verwijderen
  2. Deze soep wil ik maken in het weekend. Maar er staat 100ml bouillon, hoe bedoel je dat en welke bouillon gebruik jij?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Er zijn bij reform/gezondheidswinkels E nummervrije bouillon blokjes te krijgen. Even kijken voor hoeveel nl deze geschikt zijn en om rekenen naar de benodigde hoeveelheid. Soms gebruik ik verse bouillon en anders van een blokje

      Verwijderen