10 januari 2013

Profiterols


Op mijn werk kon ik laatst gratis kant en klare soesjes om zelf te vullen meenemen. Leuk dacht ik... maar tja wat maak je daar nou van. Ik heb er een toetje van gemaakt, heerlijk! Je zou het ook voor de feestdagen kunnen maken als toetje, maak er dan een hoge toren van... dat levert vast veel oohhhs en ahhhhs op.
Je kan natuurlijk ook kant en klare soesjes gebruiken of ze zelf maken klik hier voor een recept en werkwijze.

Dus collega's.... maak dit maar als toetje 

Recept Profiterols
12 stuks

12 soesjes om zelf te vullen
1 beker slagroom
1 eetlepel suiker
1 zakje klopfix
30 gram hazelnoten
50 gram chocolade
borrelglas chocolade of koffielikeur (rum oid kan ook)

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan, hak ze daarna grof en zet ze even weg.
Klop de slagroom met suiker en klopfix stijf.
Vul een spuitzak met slagroom, maak een gaatje in de soesjes en spuit ze vol met slagroom.
Hak de chocolade en smelt het in de magnetron op 500 watt in etapes van 10 sec. Roer het steeds door en verwarm het dan verder.
Roer de likeur door de gesmolten chocolade en giet dit over de soesjes.
Strooi de gehakte noten eroverheen.
Zet de soesje minimaal 1 uur in de koelkast en haal ze ongeveer 10 minuten voor je ze gaat eten eruit.

Enjoy!



4 opmerkingen:

  1. wat een leuke idee zeg ! en heel makkelijk bedankt voor het delen...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit lijkt me heel erg lekker.
    Dank je wel weer.
    Groetjes
    Wil

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dames bedankt voor de complimenten! Het is echt heerlijk.... Ik zou 't alleen niet iedere avond eten ;)

    BeantwoordenVerwijderen