22 februari 2013

Mini cheesecakes


Ik ben altijd opzoek naar nieuwe inspiratie en die zoek ik overal: in kooktijdschriften, van blogs, uit de krant, door te kletsen met vriendinnen (ja over eten) door naar mooie eetplaatjes te kijken, door uit eten te gaan, leuke nieuwe producten te spotten.... Nou ja soms bijna teveel inspiratie. Maar gelukkig telt een jaar 365 dagen en kan ik dus heel veel uitproberen.
Al heel vaak last ik over een cheesecake, maar om eerlijk te zijn sprak 't me niet zo aan... kaas en daar een taart van maken en dan is het vaak ook nog zo'n enorme taart die hier echt niet in een weekend opgaat. Dus nee cheesecake dat is niets voor mij. 
Tot ik tijdens een inspiratie rondje op het web, de site: leuke recepten tegen kwam. Erg leuke site en al snuffelend kwam ik een recept tegen voor mini cheesecakes en ze zagen er zo schattig uit, dat ik ze wel moest proberen en ook gelijk ook ;). Gelukkig had ik alles in huis en ging dus druk aan de slag, tijdens het maken van deze schattige cakes veranderde ik wel wat dingen.


En wat zijn ze lekker! Mmmmm ga zeker nog wat vaker cheesecakes maken, waarschijnlijk dan wel de mini variant, zodat ik niet een enorme taart weg hoef te werken in een weekend...nou ja aan de andere kant ;)

Recept mini cheesecakes
9 stuks

9 bastogne koekjes
45 gram boter
200 gram verse roomkaas (ik gebruikte zachte mon-chou)
40 gram suiker
25 gram creme fraich
1 ei
1/2 eetlepel bloem
1/2 zakje vanillesuiker
jam of tova dessertsaus, smaak naar keus
muffinvormpjes

Verwarm de oven voor op 160 graden.
Zet de muffinvormpjes klaar op de bakplaat.
Smelt de boter.
Verkruimel de koekjes en roer ze door de gesmolten boter heen.
Verdeel het koekjesmengsel over de muffinvormpjes en druk ze goed aan met een lepel.
Mix de roomkaas, de suiker, de creme fraich, de bloem, vanillesuiker tot je een glad mengsel hebt.
Voeg dan het ei toe en mix nog even goed door.
Verdeel het kaas mengsel over de muffinvormpjes, ze rijzen niet of nauwelijks, dus je kunt ze goed vol doen.
Doe op alle cakejes een theelepeltje dessertsaus of jam, roer dit een beetje door elkaar met een sateprikker. 
Bak ze in 20-30 minuten gaar. Ze zijn dan nog wel een beetje zacht, maar dat komt goed. Ze zakken ook iets in tijdens het afkoelen, maar dat geeft niks.
Laat ze afkoelen op een rooster en laat ze daarna zeker een uur opstijven in de koelkast.

Je kan ze als toetje eten met wat vers fruit erbij of als taartje voor bij de koffie.

Eet smakelijk!
Bron:http://www.leukerecepten.nl/recepten/437-mini-cheesecakes

Maken jullie wel eens cheesecake?
Wat is dan jullie favoriet?

4 opmerkingen:

  1. Goed idee! Did taarten zijn te groot om te maken voor zomaar.
    Doe je dat in papieren vormpjes?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik gebruik altijd siliconen muffin vormpjes. Koop je per 12 stuks bij de action of xenos! Ideaal

      Verwijderen
  2. Mijn zoon denkt dat ie dit wel kan maken! Dank je wel.

    BeantwoordenVerwijderen