5 maart 2013

Pasta met kip,spinazie en mozzarella




Laatst zag ik op 24 kitchen een vervelende nep Italiaan een gerecht bereiden, waar ik van dacht dat kan ik ook ;). Geen idee wat die man er allemaal in en mee deed. 
Het is een pasta vol met groentes, met een "saus" van mozzarella, dus met van die heerlijke draden. De groentes en het vlees kan je ook vervangen door groentes of vlees van je eigen keuze.

Recept Pasta met Kip, spinazie en mozzarella
2-3 personen

200 gram spinazie
1 kipfilet
olijfolie
1 eetlepel Italiaanse kruiden
3 zongedroogde tomaatjes
1 rode ui
4 champignons
2 tenen
1 bol mozzarella
2-3 eetlepels kippenboullion (vers of van een tablet)
peper en zout
handje pijnboompitten
spaghetti (of een andere pasta) voor 2-3 personen

Marineer de kipfilet minimaal 1 uur van te voren. 
Snijd daarvoor de kipfilet in blokjes, schep deze in een bakje en doe er wat olijfolie en een eetlepel Italiaanse kruiden bij.
Goed doorroeren en voor minimaal een uur in de koelkast zetten.
Kook de pasta gaar zoals de verpakking aangeeft.
Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudbruin.
Verhit wat olie in een hapjespan of wok en wok daarin de spinazie tot deze geslonken is.
Doe de spinazie in een vergiet zodat het overtollige vocht eruit kan lopen.
Snijd de ui, knoflook, champignons en zongedroogde tomaten in stukjes/plakjes.
Snijd de mozzarella bol in grove blokjes.
Verhit in een hapjespan de gemarineerde kipfilet, bak deze in ongeveer 5 minuten bruin.
Voeg dan de ui en de knoflook toe, bak deze een paar minuten mee.
Dan kunnen de champignons en de zongedroogde tomaten erbij, bak deze mee tot ze verkleuren.
Voeg dan de uitgelekte spinazie toe en meng alles goed.
Dan kan je kippenboullion, de gekookte pasta en de mozzarella toe.
Goed blijven roeren tot de mozzarella helemaal gesmolten is en flinke draden trekt.

Op het bord nog wat pijnboompitten erover heen strooien en evt. serveren met een groene salade en wat brood.

Eet smakelijk!



Eten jullie vaak pasta?
En op welke manier dan?
Iemand nog een succes recept voor een andere lekkere pasta?

8 opmerkingen:

  1. Ja wij eten heel regelmatig pasta en op heel verschillende manieren. Spagetti, macaroni op verschillende manieren. Maar ook gewoon pasta bij de groenten bijvoorbeeld met spinazie.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Gerreke
      Wij vervangen ook vaak de aardappels door pasta, heerlijk.
      Vaak bij broccolie en dan lekker met wat champignonsaus... Mmmm
      Met pasta kan je zoveel kanten op, ideaal en de jongens vinden het "kaal" erg lekker. Dus vaak maak ik wel iets met losse groente erbij.
      Groetjes Ilse

      Verwijderen
  2. Hoi!
    Heb van t weekend je blog ontdekt: Geweldig!! Vanavond hebben heerlijk spinazie met spaghetti gegeten. Ik had alleen geen pijnboompitten in huis, dat doen we de volgende x wel! Heerlijk en iedereen (alle 6) hebben we heerlijk gegeten! Ik blijf je volgen...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Mari
      Wat leuk zo'n berichtje! Bedankt en wat fijn dat jullie alle 6 lekker hebben gegeten.
      Kan me voorstellen dat dat nog wel eens een uitdaging is ;)
      Ben benieuwd wat je nog meer voor lekkers gaat maken!
      Liefs Ilse

      Verwijderen
  3. Hoi Ilse,
    Deze hebben wij vanavond ook op en hij viel erg in de smaak. Dat is altijd erg bijzonder als iedereen tegelijk iets lekker vindt. We waren wel unaniem van mening dat iw wat flauw of vlak was. Wat is jou tip om m iets te pittiger te krijgen? Extra Italiaanse kruiden? Ik had het al een beetje voorzien, dus had er wat peper en zout bij gedaan, maar dat wa nog niet genoeg. Dus ik ben benieuwd naar je tips. Groetjes, Ria

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Ria
      Bedankt voor je leuke berichtje!
      Het klopt dat 't wat flauw is door de grote hoeveelheid mozzarella, met bv normale of parmezaanse kaas zou 't al pittiger zijn.
      Als ik hem pittiger/minder flauw zou willen maken, zou ik er een stukje verse rode peper bij snijden en toevoegen. Er zijn ook handige molens met gedroogde chilistukjes te koop, die je naar smaak boven je gerecht kan malen! Heb ik ook altijd in de kast staan, ideaal. Chili kan je ook zelf drogen schijnt, mijn experiment hangt nu te drogen, als 't werkt zal ik erover bloggen.
      Dit was m'n eerste ingeving. Meer andere kruiden kan natuurlijk ook...
      Ben benieuwd wat je gaat doen!
      Groetjes

      Verwijderen
    2. Hoi Ilse, vanavond weer deze op. Heerlijk alle borden leeg. Ik heb dezelfde ingredienten gebruikt, alleen wat meer buillon met 2 bouillonblokjes, zodat het wat zouter werd. En ik had nog wat kruidenboterbolletjes van boursin over, die heb ik er ook door gemikt. Smaak was nu perfect, niet flauw meer.

      Verwijderen
    3. Hoi
      Leuk dat je 't laat weten! Slim opgelost door de bouillon zouter te maken... De boursin past inderdaad heel goed bij dit gerecht! Leuk.... Bedankt voor 't delen!
      Groetjes Ilse

      Verwijderen