7 november 2013

Kokosbrood zelf maken

Ik vind het altijd een leuke uitdaging om te kijken of ik dingen zelf kan maken die je anders in de supermarkt koopt. Soms zijn sommige dingen simpeler dan ze lijken. 
En weten we simpel weg niet meer hoe het gemaakt moet worden.

Zo ook met kokosbrood...
Kokosbrood is hier grote favoriet voor op brood.
Er zit aardig wat suiker in en dus vroeg ik me af of je het ook zelf kon maken.

Ja hoor en wat bleek echt moeilijk is het niet
zeker niet met de hulp van onze oudste ;)


Voor het echt af is, word het uitgebreid getest en goed bevonden

Recept Kokosbrood

100 gram geraspte kokos
50 gram honing
3 gelatine blaadjes
en wat water
2 plastic bekertjes
evt wat vruchtensap

Week de blaadjes gelatine in water.
Doe de kokos en de honing in een mengkom.


Roer dit goed door.


Breng 3-4 eetlepels water in een pannetje aan de kook, knijp de gelatine uit en laat dit zachtjes oplossen in het hete water.
Voeg de opgeloste gelatine toe aan het kokos-honingmengsel.
Voor de kleur voeg je wat vruchtensap toe, hier gebruikte ik verse aardbeien-appelsiroop voor.
Mocht geen samenhangende massa worden voeg dan een eetlepeltje water toe.


Roer dit alles goed door en doe het in de plastic bekertjes en laat het een nachtje opstijven in de koelkast.


De volgende ochtend snijd je de bekertjes van het kokosbrood los. 
Eruit knijpen lukte me niet, vandaar dat ik ze stuk knipte.


Snijd met een scherp mesje het kokosbrood in dunne plakjes.... en...


...Smullen maar op die boterhammen ...







7 opmerkingen:

  1. Wat een leuk idee om dat zo zelf te maken! En dan ook nog met zo'n hulp, wat wil je nog meer??

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Is er ook een alternatief als je niet tegen varkens botten kunt?( gelatine)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja dat viel Thomas erg zwaar ;)
    Leuk dat hij 't vond, nog leuker was 't toen 't van de week mee op brood naar school ging...Dat was wel stoer jezelf gemaakte kokosbrood in je brooddoos!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @Marijke, je kan gelatine vervangen door agar-agar. Ben er verder niet bekend mee, dus je zal dan even moet googlen.
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ooh wat leuk en lekker! Ik heb nog heel veel kokos staan, i.p.v. 100 gram kwam er 1000 gram mee vanaf de molen, m'n man had het fout gelezen :-) Dus da's een mooie manier om alvast weer wat kokos te verwerken!
    Goed weekend!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Zomaar een tip. In plaats van in een plastic bekertje, spreid ik het mengsel zo plat mogelijk uit op een bord, dek het af met plastic folie, zet het een tijdje in de koelkast en snijd er daarna plakjes van die op een halve boterham kunnen. Zo zijn de plakjes dunner en doe je er langer mee :) Groetjes, Renate

    BeantwoordenVerwijderen