20 februari 2014

Spelt-chocolade rotsjes

Laatst kocht ik rijstwafels met een dikke laag extra pure chocolade erop.
De jongens vonden het geweldig en smulde ervan.
Ik bedacht me dat ik nog flink wat speltpops had liggen en ik hiervan wel een soort gelijke snack kon maken voor de jongens.

Speltpops is gepofte spelt, deze kocht ik een tijdje geleden bij de Xenos en
volgens mij zag ik ze een tijdje geleden ook nog liggen.
Hier word het geregeld als ontbijt gegeten in wat melk, met een klein beetje honing erover.


Recept Spelt-chocolade rotsjes
flink wat

100 gram speltpops
100-150 gram (extra) pure chocolade
evt een chocolade vorm, maar zonder kan ook erg goed

Smelt de chocolade au-bain-marie
Vul de vorm met speltpops. 
Gebruik je geen vorm dan voeg je de speltpops toe aan de chocolade en maak je er hoopjes/rotsjes van op een bakplaat met een stuk bakpapier.
Vul de vormpjes af met chocolade, roer evt met een lepeltje de chocolade er nog een beetje 
door, zodat overal chocolade zit.


Zet de vorm of de bakplaat een uurtje in de koelkast.
Haal ze er na het uurtje uit en pas op dat je ze niet allemaal opeet ;)


Heerlijk om de jongens zo verantwoord een stukje chocolade te kunnen geven...

Eet smakelijk!



5 opmerkingen:

  1. En toen waren ze op bij de Xenos :-( Ook bij de natuurwinkel kon ik ze niet vinden. Jij nog een idee?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bij de jumbo schijnen ze boekweitpops te verkopen en je zou 't ook met gepofte quina kunnen doen, ook te koop bij jumbo. Wel jammer zeg... Ben ik even blij dat ik ze flink ingeslagen heb! Liefs Ilse

      Verwijderen