15 maart 2014

Home Made: Wafels



Sinds een tijdje heb ik tijdelijk de mogelijkheid om boeken te lenen van de bieb...
Daar maak ik graag gebruik van... iedere keer neem ik grote stapels kookboeken en kooktijdschriften mee. Om die allemaal door te spitten en kopietjes van te maken, maar vooral om heel veel inspiratie op te doen...


Zo ook met deze wafels.. Ze stonden in een nummer van het tijdschrift Foodies, echt een geweldig blad.... Heerlijk om te lezen.

Dit recept stond in het blad en ik moest het proberen en ze zijn gewoon verrukkelijk...
Het is een basisrecept en ik hoop binnenkort ook andere varianten te plaatsen.


Maar voor vandaag dit recept...
met alle eer en lof richting het Foodies Magazine

Recept Home Made: Wafels
8 stuks

350 gram melk
7 gram gist
1 theelepel vanille extract of 5 gram vanille suiker
250 gram bloem (je kan hier ook spelt voor nemen, ik had niet meer genoeg..)
2 eetlepels suiker
snuf zout
1 ei
60 gram boter
1 beschuit, ik nam een volkoren beschuit, want ik heb niets anders in huis
wafelijzer is ook wel handig ;) (ik heb een tosti-apparaat met vervangbare platen en dus ook een wafelijzer. De wafelijzers een keer geprobeerd, met een verkeerd recept blijkbaar en nooit meer gebruikt, kwam nu goed van pas)

Verwarm de melk tot lauw.
Meng in een kom de gist, bloem, suiker en zout.
Voeg de melk en het ei er aan toe en roer dit met een garde goed door tot alle klontjes.
Smelt de boter en roer ook die door het beslag.
Verkruimel het beschuit en spatel de beschuit ook door het beslag.
Dek de kom af met een theedoek of een douchemuts (ja klinkt raar maar werkt super) en laat het een uur rijzen.


Verwarm ondertussen je wafelijzer.
Na het uur is je beslag goed om mee aan de slag te gaan.
Vul met een grote soeplepel het ijzer.


Bak de wafels zo'n 3 minuten.


Even laten afkoelen en smullen maar.

Houd er hierbij wel rekening mee dat ieder ijzer een andere temperatuur instelling heeft en daardoor ook anders zal bakken. Hou je van zachtere wafels, bak ze dan 2 minuten houd je van krokantere wafels bak ze dan 4 minuten.

Wij aten ze met wat poedersuiker en wat jam..... Heerlijk.... Zeker na een dag hart werken in de tuin...


Ik probeerde al gelijk een variant uit, 
toen ik het ijzer vulde deed ik er wat suikernibs op en zo maakte ik suikerwafels....
ja ik weet het....maar wel erg lekker ;)



De mannen vonden de neutrale met wat jam lekkerder...
dat is mooi.... 
nu nog aan de slag met andere varianten verzinnen,
Ik houd jullie op de hoogte

3 opmerkingen:

  1. Die wafels zien er wel heel lekker uit! Het water loopt me in de mond.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ze zien er erg lekker uit zeg!!

    http://vrekkenvoordetoekomst.wordpress.com

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lekkere he.... Echt genieten....
    En deze maak ik ook zeker niet dagelijks ;)
    Wat zal je visite smullen ;)
    Liefs Ilse

    BeantwoordenVerwijderen