28 maart 2014

Witte chocolade panna cotta


Een tijdje geleden kwamen mijn ouders eten, niet zomaar eten....
we vierde een feestje. Nog ter ere van onze trouwdag. 
Ze waren welkom in ons huis restaurant... voor een compleet 5 gangen diner.
Het meeste maakte ik zelf, zoals ook het toetje..
een trio van chocolade


Ja het is echt heel vervelend om hier te komen eten ;)
Het toetje bestond uit 3 onderdelen en deze witte chocolade panna cotta was er een van.
Het originele recept komt van de site Uit Pauline's Keuken
Ik maakte hem net iets anders en iets simpeler ;)

Omdat deze verrukkelijke panna cotta onderdeel was van een groter geheel maakte ik de helft van onderstaand recept en deed dit in amuse glaasjes. 
Het is een toetje wat het goed doet op feestdagen of bij feestelijke etentjes of als je gewoon eens je geliefden wil verwennen op een doordeweekse dag ....



Recept Witte chocolade panna cotta
4 personen
400 ml slagroom (ik nam houdbare slagroom, deze is beter bestand tegen hogere tempraturen en zal dus minder snel schiften)
100 ml melk4 blaadjes gelatine75 gr witte chocola1 vanille stokje
chocolade saus (kant en klaar of maak het zelf van gelijke delen pure chocolade en slagroom)
flinke hand geroosterde en gezouten pecannoten

Week de gelatine blaadjes in ruim koud water.
Snijd de chocolade in kleine stukjes.
Breng de melk met de slagroom aan de kook.
Snijd het vanille stokje open en schraap het merg eruit. (van het stokje kan je makkelijk zelf vanillesuiker maken)



Doe het merg bij de melk en de slagroom.
Laat de melk en de slagroom even doorkoken.
Haal dan de pan van het vuur, knijp de gelatine uit en roer dit door de melk/slagroom.



Roer dan de gehakte chocolade door de melk/slagroom, blijf roeren tot de chocolade helemaal is opgenomen.
Laat je gootsteen vol lopen met koud water.
Zet je pan erin en blijf goed roeren, zodat het zo snel mogelijk afkoelt.



Verdeel de nu afgekoelde panna cotta over de schaaltjes of glazen.



Zet ze in de koelkast voor zeker 2 uur om op te stijven (je kan dit recept ook een dag van tevoren maken).
Hak de pecannoten in wat grove stukken.
Voor het serveren giet je er wat chocolade saus op en garneer je met de pecannoten.



In het originele recept maakt Pauline zelf een chocolade saus. Dat is heel simpel door gelijke delen pure chocolade en slagroom te verwarmen tot de chocolade gesmolten is. Ook erggugg lekker maar dit vond ik op dat moment het makkelijkst.
Ook maakt Pauline er gekarameliseerde pecannoten bij... die maakte ik niet en zo was het ook erg lekker. 

Eet smakelijk!










5 opmerkingen:

  1. mmmm Ilse wat zie ik hier toch lekkere dingen voorbijkomen ik ben zelf helemaal geen kok maar het begint hier toch te kriebelen en ik denk dat ik dan toch een paar recepten van je ga uitproberen
    daar zal mn man blij mee zijn die houd wel van iets aparts ik ben meer van het standaard koken een prak groente vlees aardappels (zoals moeders het deed).

    Groetjes Marion

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Marion
      Als je graag anders wil gaan koken, gewoon met kleine stapjes beginnen!
      Rn mislukken doet er in elke keuken wel eens iets!
      Succes met kiezen als je wat gaat uitproberen!
      Liefs Ilse

      Verwijderen
  2. Hmm het lijkt me inderdaad heeeel vervelend om bij jullie te komen eten :-P
    Bedankt voor het delen van dit recept, ik ga 'm onthouden voor onze marriage-night.
    (Ik poste er vorig jaar een paar keer over, maar kreeg errug veel reacties uit de familie en kennissen kring, dus schrijft er nu nooit meer wat over. )
    Liefs Marike

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi marike, wat jammer die reacties. Hoor dat wel vaker van bloggers... Jammer! Want ook door over zulke avonden te vertellen, kan je anderen inspireren. Zit er aan te denken om ook zoiets te gaan instellen...

      Verwijderen
  3. Als je eens in de buurt bent Suzanne... MOET je langskomen ;)

    BeantwoordenVerwijderen