9 juli 2014

Update: Jaar-lang geen kleding kopen en broeken lenen

Het is al een tijdje geleden dat ik blogde over onze uitdaging, 
we zijn in september gestopt met kleding kopen voor onszelf en dat wilde we een jaar volhouden.
We zijn onder tussen zo'n 9 maanden verder en ik vond het wel tijd om jullie weer eens bij te praten.

Kleren zijn er ondertussen wel voor de kinderen gekocht, ze konden nog veel aan van vorig jaar, dus ze hadden niet veel nodig.... Maar voor ons zelf hebben we nog steeds niks gekocht!

Ik merk dat ik tevredener ben met wat ik heb...

Mijn kleding-smaak heb ik nu ook duidelijker in beeld. Dat klinkt misschien een beetje raar, maar ik kocht geregeld even iets wat leuk was voor erbij. Terwijl ik nu wel 2 keer nadenk over iets waarvan ik zou denken leuk voor erbij.... Nu kijk en denk ik beter na over hoe vaak ik iets zou dragen en of het echt bij mij past.

Dat ik minder snel verleidt wordt als ik langs de rekken in een winkel loop ja ik ga soms expres even kleren kijken 

Ik merk nu al dat met een lijstje werken waar ik mijn wensen op zet werkt. Zo kwam ik er laatst achter dat ik mijn spijkerjasje niet meer pas... te groot... en dacht gelijk o als het jaar voorbij is koop ik wel een nieuwe, hij ging er op het lijstje erbij en wat blijkt.. ik heb hem helemaal niet nodig... want na die ene keer dat ik misgreep... miste ik hem helemaal niet..
Op het lijstje staan tot nu toe
een blauwe jurk die in de zomer en winter te dragen is
een blauw wollig vest
blauwe laarzen
en wat leuke sjaaltjes zodat ik meer dingen als 'nieuw' kan dragen...
Toen we aan deze uitdaging begonnen waren we net op vakantie geweest en ik merkte dat ik op vakantie totaal andere kleren draag. In de zomer draag ik thuis graag rokjes en jurken. Heerlijk vind ik dat. Op mijn werk draag ik dan vaak een kniebroek. Op vakantie gaan we veel wandelen en zijn we erg actief. Dan zijn rokjes en jurken niet handig. Dus dan draag ik korte broeken. Korte broeken draag ik thuis eigenlijk nooit.... Ik draag ze bv wel als we een dag weggaan of actief bezig gaan zijn... 
De korte broeken die ik had nam ik vorig jaar mee op vakantie, maar ik had er te kort. Mijn ouders kwamen toen op vakantie een dagje langs op de terugweg van hun vakantie... en dat was super gezellig en mijn moeder liet haar ongebruikte korte broeken achter. Ideaal...

Nu de vakantie weer een klein beetje in zicht komt, vroeg ik me af hoe ga ik het doen...
ga ik broeken bij kopen ondanks de uitdaging?
Maar ondertussen is er een andere oplossing gekomen...
Ik leen de broeken van mijn moeder, ze gaan eerder dan wij op vakantie... Ze heeft prachtige afritsbroeken en zo heb ik ook gelijk lange broeken voor de vakantie... Dat scheelt mij iets aanschaffen, wat ik maar 2-3 weken per jaar gebruik...
En als bedankje.... tja dat verklap ik natuurlijk... maar reken maar dat de vakantiebroeken gewassen en zondig gestreken, met een kadootje terug gaan richting mijn moeder!12 opmerkingen:

 1. Leuk hoor, het lukt je goed!! Heerlijk als je alles met je moeder kunt delen:)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wel bijzonder en handig dat je de kleding met je moeder kunt delen. Moet je wel net dezelfde maat en vorm hebben :).

  Wat ook een leuke manier is om zonder geld aan kleding te komen, je kast op te ruimen, af te komen van je miskopen ed. Is een kledingruilparty. Ik heb gister mijn eerste feestje gehad, direct zelf samen met iemand georganiseerd. Echt super leuk! We hadden alle dames bij ons uit de kerk uitgenodigd (gelukkig kon niet iedereen :) ). En daardoor hadden we een heel leuk divers groepje. Jong & oud en allemaal een heel ander figuur. En er was voor iedereen wat nieuws bij. Toch grappig dat een "oud" kledingstuk bij een ander veel mooier staat! Misschien de reden waarom je het niet aan had...

  De kleding die overbleef breng ik naar een kledingwinkel voor mensen met een minimaal inkomen. Zo komen alle kledingstukken goed terecht. Ook de mooie schoenen die iedereen wel wilde hebben.... maar niemand paste ze... hihi.

  Veel lol, kledingkast opgeruimd en zelf zonder geld een paar nieuwe! Ik kan het echt iedereen aanbevelen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ken 't fenomeen inderdaad, alleen nog nooit aan mee gedaan.... Nu na dit jaar zou ik zeke mee doen :)

   Verwijderen
  2. ik zeg doen! Ik had het ook nog nooit gedaan, maar ik zou zo weer meedoen.

   Verwijderen
 3. Wat knap! Ik heb me ook voorgenomen om minder kleding te kopen, ik heb immers meer dan genoeg. Ik moet jammer genoeg bekennen dat ik al dikwijls gezondigd heb...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach je bent er bewust mee bezig en dat is al heel wat denk ik!

   Verwijderen
 4. Echt heel goed zeg...
  Knap lieve Ilse :-)
  Grote complimenten...
  Helemaal als je kleding leuk vind,
  en graag bezig bent met combineren enzo.

  Wat geweldig dat je met je moeder kunt wisselen,
  zeker als je bepaalde kledingstukken beperkt draagt.

  Ooo heerlijk dat de zomervakantie in zicht komt...
  De jongens kijken er vast en zeker ook al naar uit :-)

  LIEFS, Suzanne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. In 2011 ben ik ook zo'n uitdaging aangegaan; 1x bezweken, ik had toen iets gekocht wat toen heel erg noodzakelijk leek (rok en shirt), maar wat allang weer op Marktplaats verkocht is.
  Ik ben nu nog erg tevreden over de nawerking van dat jaar; ik koop erg weinig kleding, alleen als ik het 'nodig' heb, en als ik het echt heel erg mooi vindt. Het enige nadeel is, dat winkelen met vriendinnen niet meer zo leuk is; ik vind alles te duur, niet leuk genoeg en ik koop nooit meer iets om te kopen.
  Succes nog met de laatste maanden!

  Margreeth

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik had dit jaar alleen maar goedkope kleding gekocht, moest op de kleintjes letten. En de kinderen gaan voor zeg ik altijd! ! Nu heb ik vorige week stof gekocht voor vijf euro de meter. En heb ik heerlijk voor mezelf aan het naaien geweest. Veel gemaakt en mooie kwaliteit. Ben er blij mee dat ik zoveel voor weinig geld kon maken. Maken jullie zelf ook kleding. ?

  Groetjes Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Gerda..
   Leuk datje zelf kan naaien. Ik ben echt een kluns met naald en draad.... Dus nee ;) ik naai niet zelf.
   Groetjes Ilse

   Verwijderen
 7. Leuk zeg! Ga dit toch eens proberen om te besparen op kleding. Helaas zijn mijn kinderen vol in de groei, gaat niet lukken om voor hun niks te halen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. VOor mijn kinderen koop ik wel kleding hoor! Ben benieuwd of je kan besparen! Groetjes Ilse

   Verwijderen