8 oktober 2014

Aardappeltjes zout

Nadat ik Rode Peper Zout had gemaakt....
wilde ik het ook graag proberen met andere kruiden en zout.
Over gebakken aardappeltjes maal ik altijd zeezout er overheen, wat rozemarijn en knoflook... Heerlijk.. Maar de winter komt eraan en tussen oktober en maart is het het beste om niet te oogsten van de plant. Dus noodzaak om een voorraadje aan te leggen voor de winter....

Ik maalde 4 flinke tenen knoflook, 100 gram zout en 3 stengels rozemarijn fijn met de hakmolen.
Dit spreide ik uit op een schaalde en ging een uurtje de oven in op 75 graden.



Je kan het ook aan de lucht laten drogen, maar ik deed dit op een erg regenachtige dag en ik had me bedacht dat dit te lang zou duren en daarom deed ik het in de oven.


Toen het helemaal uitgehard was en droog, 
Brak ik de "koek" in stukken en maalde het weer fijn in de hakmolen.


Dit kon zo een potje in...
Wat een prachtige kleuren en smaken....
en weer konden we wat veilig stellen voor de winter...




4 opmerkingen:

  1. Jeetje, dat ziet er wel heel goed uit zo... wist niet dat dit zo makkelijk te realiseren zou zijn... ik denk dat ik het ook maar eens moet proberen... Leuk in de olvarit-potjes, daar bewaarde ik vroeger ook van alles in...
    Fijne dag vandaag,
    Liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goh dat ga ik ook proberen. Ook ik had nooit gedacht dat, dat zo makkelijk zou zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wauw wat leuk! Dat ga ik in de loop van de zomer zeker ook eens maken! Bedankt voor de tip :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja zo makkelijk! En het rode peper zout is ook geweldig, maar ik geloof niet dat jij pepers hebt staan toch?

      Verwijderen