15 oktober 2014

Mexicaanse tomatensalsa hot


Ik maakte een tijd geleden een deze tomatensalsa, 
lekker voor bij een maaltijd...
Maar oh help wat viel hij heet uit...
en ik had er al minder peper in gedaan dan in het recept stond aangegeven.
Dus hou je niet van erg heet, doe er dan nog wat minder rode peper in.

Mexicaanse tomatensalsa hot

3 trostomaten
1 rode ui
1 teen knoflook
1/2 tot 1 rode peper (officeel 2!!! pepers)
sap van een halve limoen
peper en zout
verse of gedroogde koriander

Snijd de tomaten in kwarten en haal de zaadjes eruit.


Snipper de ui zeer fijn.
Haal de zaadjes uit de rode peper en snijd deze in smalle reepjes.
Doe alle de gesneden ingrediënten in een bakje.


Voeg dan het sap van de limoen toen en peper en zout.
Hak de koriander fijn en meng dit ook door de salsa.
Zet de salsa een uurtje in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken.


Erg lekker bij een Mexicaanse maaltijd en wat brood of tortillachips.

1 opmerking:

  1. Lijkt me echt verrukkelijk, maar ik zou er ook niet zoveel pepers in doen... eerst klein beetje, bij de volgende keer misschien wat meer... een gewaarschuwd mens en zo...
    Ik wens je een heerlijke middag,
    Liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen