9 oktober 2014

Stoofpeertjes kwarktaart

Kwarktaart altijd makkelijk en lekker!

Nu in de herfst is het wel heel leuk om een herfstige taart te maken...
Herfst is voor mij oa stoofperen en aangezien we 50 kilo hebben liggen ;)...

Dus ja... die combi gingen we maken!


Donderdagavond begon ik al met 4 peren te schillen en te stoven.


Recept Stoofpeertjes kwarktaart
1 taart 26 cm

1 pak vanille kwaktaarmix  + ingredienten die op het pak staan (is per pak verschillend dus kijk daar even zelf naar)
4 gare stoofpeertjes plus het vocht
1 zakje taartina

Zorg ervoor dat de stoofpeertjes gaar en afgekoeld zijn.
Laat deze uitlekken in een vergiet.
Snijd ze dan in smalle partjes en leg ze op een bord met wat keukenrol. Leg erop nog wat vellen keukenrol en zet er iets zwaars op. Zodat al het vocht er goed uit kan trekken en de taart niet te nat word.

Smelt eerst de boter voor de bodem.
Doe de mix bij de boter en verspreid met een lepel de kruimelbodem in een springvorm.

Mix dan water, met de kwarkmix, voeg na 3 minuten mixen de kwark en de slagroom toe. Klop dit ook volgens de gebruiksaanwijzing 1-2 minuten door.
Verdeel de eerst een dun laagje kwark over de bodem.

Verdeel daarover de in partjes gesneden stoofpeertjes.

Daarna verdeel je de rest van de kwarkmix over de stoofpeertjes.


Ik nam taartina mee uit Duitsland. Voor deze verpakking had ik 250 ml vocht nodig op 1 zakje.
Het kookvocht van de stoofpeertjes bracht ik samen met de mix aan de kook. Terwijl ik het stevig met de garde bleef doorroeren, om klontjes te voorkomen.


Terwijl ik de gelei iets liet afkoelen, legde ik nog wat overgebleven stoofpeertjes op de taart.
Als laatste lepelde ik lepeltje voor lepeltje de gelei eroverheen.
Ik kreeg het niet zo strak als ik wilde, maar vooruit... de smaak was heerlijk :)


Deze taart werd op de verjaardag door vrienden en familie uit geroepen tot de lekkerste taart van de dag ... Kijk dat zijn leuke complimenten :)


(ik wil graag nog gaan onderzoeken hoe je 
zelf een kwarktaart maakt, dus zonder pakje.... dus mocht je ideeën hebben?!)

8 opmerkingen:

  1. Hoi Ilse,

    Zelf een kwarktaart maken is heel eenvoudig. Ik heb het recept niet bij de hand, maar de bodem uiteraard koekjes verkruimelen en boter smelten. Gelatine oplossen in iets van siroop of vruchtensap. En dan aan de kwark of biogarde en slagroom toevoegen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Eline
      Zoiets had ik ook al bedacht idd... alleen ontkom je dan nog steeds niet aan suiker en e-nummers...Koekjes zitten toch vol met suiker en vaak ook e-nummers... En om nou eerst zelf koekjes te gaan bakken.... En over gelatine zijn de meningen ook verdeeld... dus tja ik dacht dat ik dan toch maar beter gewoon een pak kan gebruiken ;)...Maakt dan eigenlijk ook niet heel veel meer uit... alleen als ik een afwijkende smaak zou willen maken kan ik het idd zelf maken.
      Bedankt dat je de moeite nam om te reageren!
      Groetjes Ilse

      Verwijderen
  2. Hallo Ilse, Ik lees al een tijdje mee. Op smulweb staat een heerlijk recept van een aardbeien kwarktaart heel makkelijk te maken. Ik vind je blog erg leuk ga zo door! lieve groeten, Els uit het verre oosten van Nederland, Aalten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Els uit het verre oosten van Nederland... :)
      Leuk om te lezen dat je al een tijdje mee leest!
      Ga eens kijken naar dat recept!
      Groetjes

      Verwijderen
  3. Hoi Ilse,
    Ik zie dat Eline je al heeft verteld dat je alleen maar blaadjes gelatine nodig hebt, en verder de koek, boter, kwark en slagroom... super makkelijk hoor, en zeker heel lekker.. Ik maakte de taart in het verleden altijd met mandarijntjes uit een blikje. Het vocht deed ik dan ook door het mengsel... maar met peertjes zal dit ook heel lekker zijn. Ik heb net afgelopen zondag en gisteren alle peren van onze boom gestoofd... dus goed idee om een deel daarvan voor een taart te gebruiken...
    Ik wens je een heel fijne avond,
    liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Lekker hoor kwarktaart met mandarijntjes....
      Ik heb toch bedacht dat ik zal geen kwarktaart zal maken... omdat je dan nog niet om de grotere hoeveelheid suiker en e-nummers heen kan... kan je net zo goed het gemak van een pak gebruiken ;)
      Groetjes

      Verwijderen
  4. Hoi Ilse, kijk eens op de site van 24 kitchen. De kwarktaartrecepten van Rudolph zijn niet te versmaden :-). Jouw variant met stoofpeertjes lijkt me ook erg lekker. 50 kilo... oempf.. Groetjes, Petra

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Petra.... ja 50 kilo ;) en om eerlijk te zijn...we zijn nog niet begonnen met schillen... eerst alle verjaardagen vieren en dan kan het stoofperenfeest beginnen! Zal eens kijken bij 24 kitchen
      groetjes Ilse

      Verwijderen