21 januari 2015

Kaneelbroodjes

Als je pizza-breekbroodjes kan maken, kan je ook kaneelbroodjes maken....
je weet wel zoals je ze ook in de winkel ziet


Dus ik ging proberen, want deze wilde ik mijn schoonfamilie graag voorzetten
met kerst en ze lukte best wel goed....
Alleen wees slim, leg een bakpapiertje onder je springvorm....
Anders heb je net zoals ik binnen notime een rokende oven :(, die vervolgens weer helemaal kan uitsoppen... ach tja is dat ook weer gebeurd...


Kaneelbroodjes

375 gram bloem
200 gram water
5 gram gist
4 gram zout
scheutje olijfolie
60 gram boter
1,5 theelepel kaneel
2 eetlepels bruine suiker
amandelschaafsel

Maak met een broodbakmachine, kneedmachine of met de hand het deeg van het bloem, water, gist, zout en olijfolie.
Kneed 15 minuten en doe het deeg dan over in een licht ingevette schaal en dek deze af.
Laat dit een uur rijzen.
Laat ondertussen de roomboter zacht worden.
Als het goed zacht is meng je de boter met de kaneel en de bruine suiker. 
Vet een springvorm in met wat olie.
Als je met je vinger in het deeg prikt en er blijft een gat achter, dan is het genoeg gerezen.
Rol de het deeg uit tot een grote langwerpige lap van ongeveer 1,5 cm dik.


Verdeel de kaneelboter over de lap deeg.


Rol het deeg nu van onderaf stevig op en druk de naad goed dicht.
Snijd van de rol stukken af van ongeveer 2-3 cm dik en leg deze omgedraaid en dicht tegen elkaar aan in de springvorm.



Ik kreeg mijn springvorm niet helemaal gevuld, maar na het rijzen en bakken was toch heel de springvorm gevuld.


Laat het brood nog een half uur rijzen en verwarm de oven voor op 200 graden.
Verdeel een eetlepel amandelschaafsel over het brood en verdeel wat stukjes roomboter over het brood.
Bak de broodjes in 15-20 minuten gaar en bruin.


Eet 
smakelijk!!

5 opmerkingen:

  1. Oei wat ziet dat er lekker uit... ga ik zeker een keer proberen hoor...
    Liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik geniet altijd zo veel van je blog! en bij veel dingen denk ik, ga ik ns proberen! maar de tijd ontbreekt me nog al ns! jij hebt echt interesse in koken,bakken enzo hè! Ik vond het toen zo grappig dat je eens blogte over een kapotte beer oid. En dat je een hekel aan naai/verstelwerk had! Ik doe juist dat weer zo veel en graag! kMaak veel (baby)artikelen op bestelling! Maar ik vind je blogs altijd zo boeiend! ik ben je geloof ik toen gaan volgen via de Smakelijck, toen ik eens een keer iets van je zag staan! En je blog past bij me! Huiselijk,gelovig! zelf verwachten we nu de 4e baby! We hebben ook 2 jongens! De oudste is 9! het jongste meisje bijna 5. Afijn, hou je blog maar bij! ik lees m elke dag! hartelijke groet, Debora

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik was even in verwarring Debora... Ik heb nog een volgster die geregeld reageert en die heet ook Debora, alleen die heeft een oma leeftijd en woont in Belgie... Ik las jouw reactie alsof het die van haar was... EN toen kwam ik bij de 4e baby... Toen moest ik weer even opnieuw lezen...

      Bedankt voor je leuke reactie en wat leuk dat je al die tijd al meeleest. En je hebt helemaal gelijk ik heb helemaal niks met handwerken ed... maar koken en recepten verzinnen is idd mijn ding :) Gaaf dat jij wel zo van handwerken houdt en zelfs dingen op bestelling maakt! En nog leuker om te lezen dat je jezelf zo herkent in mijn blog en dat je God ook kent!

      Liefs Ilse

      Verwijderen