17 januari 2015

Luxe choclade koeken

Is het geen plaatje...


Zulke koekjes worden "ontwikkeld"
Ik zal het uitleggen...
Ik wilde voor het weekend geen taart of cake bakken...
Pfff al genoeg gesnoept de laatste tijd...
Maar helemaal niks lekkers in het weekend, daar kom ik niet mee weg...


Dus bedacht ik dat ik wel grotere chocolade chip koekjes kon bakken...
Dus het recept verdubbelt, grote koeken van gemaakt...
en de oven in geschoven.
Terwijl ik ze rook, dacht ik dat een beetje chocolade eroverheen ook wel leuk en lekker zou zijn.
Dus dat ging ik regelen...
en toen ik dat aan het maken was, bedacht ik dat ik er dan ook nog wel wat amandelschaafsel op kon doen,,, (want ohhh wat ben ik dol op amandelschaafsel)...
Daarna bedacht ik me dat het dan ook wel weer mooi zijn om er streepjes chocolade over heen te spuiten...
Dus... dit koekje werd helemaal ontwikkelt in het bakproces....


Recept Luxe chocolade koeken
12 grote of 20 kleintjes

400 gram tarwebloem
100 gram witte bas
200 boter
100 gram choco druppels (of gehakte chocolade)
50 gram walnoten
1 eetlepel vanille extract 
1 ei

Optioneel voor de topping
Amandelschaafsel
75 gram chocolade

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Laat de boter zacht worden.
Voeg alle ingrediënten toe aan de zachte boter en kneed er een mooi zacht deeg van.
Ik maakte er 12 koeken van, maar je kan er ook voor kiezen om kleinere koekjes te maken.




Verdeel het deeg in 12 stukken, draai ze rond in je handen en druk ze plat op de bakplaat.




Bak de koeken in 25-30 minuten gaar en goudbruin.
Laat ze op een rooster afkoelen.



Rooster het amandelschaafsel mooi bruin en zet het weg tot gebruik.



Doe de chocolade in een boterhamzakje, knoop deze goed dicht en leg deze in warm water.




Kneed de chocolade geregeld even door tot het helemaal vloeibaar is.




Knip een heel klein stukje van het zakje af, zodat je een mini spuitzakje hebt.
Spuit een spiraal op de koeken en druk de koeken in het amandelschaafsel.




Spuit vervolgens nog wat strepen over de koeken.




Laat ze een uur opstijven ... als je dat lukt... want met zachte chocolade zijn ze ook lekker hoor 

en smullen maar :)


2 opmerkingen:

  1. Ziet er heel lekker uit en hier thuis zeggen ze dan....ja....ja....zo kan je een S..... nog wel lekker maken!!!!
    Ik laat dit soort lekkers aan mij voorbij gaan.

    Niet dat ik goede voornemens gemaakt heb, maar eet echt niet zo vaak koek of andere zoete baksels.
    Bak wel van tijd tot tijd wanneer er speciale gelegenheid is of wat te vieren.Moet er echt geen gewoonte van maken om elk weekeind gebak te eten en wanneer ik bezoek heb doe ik daar zelf niet aan mee of als ik bij de ander iets lekker gepresenteerd krijg zeg ik gewoon nee dankjewel.
    Voor onverwachte visite heb ik altijd wel wat lekkers bij de koffie of thee in huis en anders is manlief snel naar de bakker gefietst.

    Fijn weekeind!
    Ger

    BeantwoordenVerwijderen
  2. lekker he, wij bakken zo,n soort koekjes weleens ,heerlijk

    BeantwoordenVerwijderen