26 januari 2015

Zuurkoolquiche

... hij was verrassend lekker

Heb al vaker recepten voorbij zien komen voor zuurkoolquiche, maar die combi... dat zure en dan met eieren en room uit de oven? Ik zag het niet zitten en verzon toen ooit een zuurkoolcrumble. Ook erg lekker, maar iedere keer dezelfde zuurkoolschotel eten is ook niet echt lekker.

Dus voorzichtig toch maar eens aan het gaan proberen... op een zondagmiddag knutselde ik deze quiche in elkaar, zodat hij op maandagavond zo in de oven geschoven kon worden.

En maandagavond.... voorzichtig een hapje...
en mmmm lekker....
zacht, romig en helemaal niet zo zuur...
snel maken dus!

Echte winterkost en helemaal geschikt voor de mensen onder ons die koolhydraten vermijden!

Recept Zuurkoolquiche
2 personen

100 gram spekjes
stuk rookworst
2 handjes hazelnoten
1 verpakking zuurkool
3 eieren
150 ml slagroom
kaas

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Druk in een zeef het vocht uit de zuurkool en laat het uitlekken.
Bak ondertussen wat spekjes krokant.
Snijd de rookworst in plakjes.
Rooster in een droge koekenpan de hazelnoten goudbruin, laat ze iets afkoelen en hak ze grof.
Meng de zuurkool met de spekjes en de rookworst en verdeel in een ovenschaal.
Daaroverheen verdeel je de hazelnoten.


Klop de eieren los met de slagroom en giet dit over de zuurkool.
Rasp kaas naar eigen inzicht en verdeel de kaas ook over de zuurkool.
Bak de quiche in 20-25 minuten gaar en goudbruin.


Wil je de quiche de dag van tevoren maken net zoals ik deed, 
maak hem dan helemaal klaar, maar voeg de eieren en de slagroom nog niet door.
De kaas kan je er ook al op doen.
Op het moment dat je hem wil maken, klop je de eieren met de room los en giet je het over de quiche.
Ik zet mijn ovenschaal altijd koud in een koude oven, dan kan de ovenschaal tegelijk met de oven mee opwarmen. Zo voorkom je dat je schaal evt zou springen als je hem vanuit de koelkast in een hete oven zou zetten... 
zei ze als ervaringsdeskundige ;)...

2 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een superlekker recept, ook zonder de hazelnoten, want die had ik niet in huis, dank je wel, groetjes Annette

    BeantwoordenVerwijderen