17 maart 2015

De laatste spruitjes

Al een tijd lag er een zak spruitjes in de koelkast, maar bah... ik was helemaal klaar met al die wintergroenten... we lusten best spruiten, maar ik ben zo toe aan frisse knapperige voorjaarsgroente...

Omdat ik er geen trek in had, bedacht ik me dat ik wel eens iets nieuws kon uitproberen en zo werd dit recept geboren :).... Hans zijn wenkbrauwen gingen omhoog... gevolgd door de vraag "wat heb je gemaakt?"... Nou iets met spruitjes, appel, spekjes en nog wat andere lekkere dingen... vol vertrouwen namen we allebei een hap en werden gelukkig niet teleurgesteld... want denk nou niet dat al mijn experimenten slagen ;)


Recept Spruitjes met appel
2 personen

500 gram spruiten
100 gram champignons
1 ui
100 gram spekjes
1 of 2 appels, ik gebruikte een pot geweckte appels, maar je kan ook verse appel nemen
scheut witte wijn
100 ml slagroom
peper en zout

Maak de spruitjes schoon en kook deze in 8-10 minuten beetgaar.
Snijd ondertussen de champignons en de ui in reepjes.
Bak de spekjes aan en voeg daarna de champignons en ui toe, bak dit tot alles gaar is.
Voeg dan de spruiten toe en roerbak deze ook even mee.
Schil de appel en snijd deze in blokjes, bak deze ook even een paar minuten mee.
Blus af met een scheut wijn en voeg ook de slagroom toe.
Laat dit iets inkoken tot je een dunne saus hebt.
Breng op smaakt met peper en zout.



Ik at het zo, zodat het koolhydraatarm is. 
Hans at het met wat opgebakken aardappeltjes.

2 opmerkingen:

  1. hallo ilse,
    ik had ook nog spruitjes uit mijn groente pakket, ze naar jouw recept klaar gemaakt ze waren heerlijk

    BeantwoordenVerwijderen