23 maart 2015

Energierepen


Gek spul dat Quinoa... maar heerlijk veelzijdig...
Ik kwam recepten genoeg tegen die ik wilde proberen en veel heb ik er dus ook al geprobeerd :)

Dit keer energie repen...



Recept Energierepen

1 banaan
2 eetlepels pindakaas
1,5 eetlepel agave stroop of honing
125 ml melk
25 gram lijnzaad
100 gram rozijnen
160 gram havermout
1 theelepel koekkruiden
85 ongekookte quinoa = 200 gram gekookte quinoa
snuf zout
optioneel: allerlei andere lekkere zaden en pitten of stukjes chocolade

Kook de quinoa zoals op de verpakking staat in 10-15 minuten gaar en laat het afkoelen.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Prak de banaan en meng dan alle natte ingrediënten erdoor heen.


Voeg dan alle droge ingrediënten toe en meng dit tot een stevige massa.
Bekleed een cakevorm met bakpapier, stort de massa erin en druk de het stevig aan met een lepel.


Bak hem in 25-30 minuten gaar in de oven. 
Hij wordt niet echt stevig, het blijft een "nattige" reep.



Bewaar hem daarom ook in de koelkast of vriezer.


Heerlijk voor de stevige trek of als je bv een stuk moet fietsen of gaat wandelen... 

4 opmerkingen:

  1. Mooie foto's!

    Ik ga ze een keertje maken.
    Gekookte quinoa met groenten vinden we namelijk niet zo heel lekker.

    Dit lijkt me een leuk recept om het in te gebruiken.

    Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Enig idee, hoeveel koolhydraten 1 plak is?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oei geen idee...
      Ik denk te veel als je een koolhydraatarm dieet volgt...
      Er zitten meerdere ingredienten in die aardig wat koolhydraten bevatten.

      Verwijderen
    2. Even uitgerekend...
      Ik kom rond de 25-30 gram koolhydraten per plak.

      Verwijderen