18 maart 2015

FoodBlogEvent Maart: Late night snacks



Oei... al weer zo'n leuk thema van het foodblogevent... Dan maar weer mee doen... :)... Dit keer georganiseerd door 

Late night snacks? Dat doet iedereen toch wel eens? 's Avonds ineens in een vlaag van verstandverbijstering de frietpan aanzetten... Of ineens die grote zak chips opentrekken die eigenlijk voor het weekend was? Nou hier gebeurd dat nog wel eens hoor!


Manlief is geregeld 's avonds van huis en komt dan wat later op de avond pas weer boven water... Vaak met veel trek... Ik maak iedere week trommel vol met een notenmix die ik zelf brand, dus die belandt dan tussen ons in en daar smullen we dan heerlijk van en nog verantwoord ook!... Maar soms dekt dat de lading niet... Dan lijkt het wel of je alleen maar trek hebt in ... tja nou ja hoe zal ik het zeggen... Ongezond eten... Lekker wat kipnuggets of een kroketje...mmmm....

Afbeeldingsresultaat voor kroketten

Zelf maken doe ik op zo'n tijdstip niet vaak... Soms worden er wat toastjes gesmeerd, ook altijd lekker, soms hak ik een lekkere kaas in blokjes... Maar later op de avond, heb ik vaak geen zin meer in koken...

Soms zie je zulke momenten aankomen... ;)... Vroeg gegeten, niet genoeg gegeten, weekend, het zal wel laat worden...of gewoon omdat je 's middags al weet dat je 's avonds echt trek hebt in een ander soort tussendoortje...

Nou in dat geval maak ik dan graag deze hartige cake pops... wijntje erbij en smullen maar...



Het idee komt van een hartige cake af.... Lijkt je niet lekker? Ik daag je uit om het eens te proberen en geloof me... je zal er van genieten!

Dit zijn dus zijn kleine zusjes en broertjes... Makkelijk weg te happen en boordevol smaak. Niet verschrikkelijk ongezond en redelijk snel gemaakt als je zo'n handig apparaatje hebt. De ideale late night snack dus
... en als je geen zin hebt om iets te maken... dan ren je gewoon naar de friettent om de hoek :)

Recept Hartige cakepops
12-15 stuks

als basis:
75 gram bloem
40 gram olijfolie
50 gram melk

1 ei
1,5 theelepel bakpoeder
peper en zout


als vulling:
50 gram spekjes, 

10 gram rucola

30 gram geraspte kaas

2 zongedroogde tomaten
1 bosui


Heb je iets niet van bovenstaande, duik in je koelkast en maak een combinatie met het lekkers wat je wel hebt... Olijven, kaas, kruiden, andere soorten vlees/vis, andere "groente"...

Verwarm het cakepop-apparaat.
Snijd het uitje in dunne ringetjes.
Bak de spekjes in een droge koekenpan krokant.
Voeg de bosui toe, maal er wat peper en zout overheen en bak dit alles even mee.
Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes.
Hak de rucola fijn.
Mix het ei met de melk, olijfolie, bakpoeder en de bloem tot een glad beslag.
Voeg de rucola, de tomaatjes en de gebakken spekjes toe.
Roer dit alles tot een glad beslag en voeg dan de kaas toe.




Verdeel met 2 lepels beslag in het cakepop apparaat.
Bak de cakepops in 4-5 minuten gaar en goudbruin.
Even laten afkoelen en je kunt ze eten.




Je kan ze van tevoren maken en later even opwarmen in de oven.


Eet smakelijk!

Dit is dus mijn inzending voor het foodblogevent van maart!

4 opmerkingen:

  1. Dat ziet er lekker uit! Kan vast ook in een muffinvorm in de oven!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Ilse, je hebt met deze inzending het foodblogevent gewonnen. Heel veel succes en plezier met het organiseren van het volgende event! Veel liefs Marloes

    BeantwoordenVerwijderen