16 maart 2015

Frozen yoghurt bars

Weer zo'n Engelse term zal je denken...
Maar zo heten ze nou eenmaal.. zo vond ik ze op internet...
en zeg nou zelf
Bevroren yoghurt repen
klinkt toch net iets minder spannend ;)


Het is een soort energie reep, vol met gezonde en lekkere dingen.
De basis is Griekse yoghurt, die je bevriest.
Het is dus wel een reep die gelijk gegeten moet... helemaal niet erg vonden wij
Hij smelt wel, maar niet heel snel. 

Heerlijk op een warmere dag uit school of
op een koude dag met een bak thee ernaast...


Ik krijg vaak vragen hoe ik dat doe met al die recepten en foto's....
nou ik maak spiekbriefjes... tegenwoordig heb ik daar zelfs een mooi schrift voor :)
als ik het recept aan het maken ben, schrijf ik alle ingrediënten op, maak ondertussen foto's en later zoek ik foto's en ingrediënten lijstjes bij elkaar en kan het daadwerkelijke bloggen beginnen....


Recept Frozen yoghurt bars

50 gram walnoten
10 gram goijbessen of een ander soort gedroogd fruit als je deze niet hebt
5 gram chiazaad of gebroken lijnzaad
50 gram rozijnen
30 gram zonnebloempitten
25 gram chocolade druppels of fijn gehakte chocolade
175 gram Griekse yoghurt

Doe alle ingredienten in een kom en meng ze goed door elkaar.


Bekleed een plastic bakje met wat huishoudfolie dan krijg je het makkelijker uit de vorm als het bevroren is.
Verdeel het yoghurt mengsel over het bakje en zet hem voor minimaal 2 uur in de vriezer.


Neem hem uit de vriezer en snijd hem in repen of blokjes. 
Je kan ze gelijk eten maar ook bewaren in de vriezer tot wanneer jij ze wilt eten.


Hoe verantwoord kan een snack zijn... die toch verdacht veel op ijs lijkt :)

8 opmerkingen:

  1. Mmm, ze staan (iets aangepast want niet alles in huis) in de vriezer! Ben benieuwd!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En???
      Wat leuk dat je ze gelijk hebt gemaakt!

      Verwijderen
    2. Heerlijk! Na een rondje fietsen in de zon. Was echt lekker. Had er nog wat kokos en een handje frambozen door gedaan, aanrader! Die komen hier vaker op tafel!

      Verwijderen
    3. Oei ook lekker... het is echt zo'n recept waar jezelf mee aan de slag kan!
      Gaaf dat het gelukt is en dat je het lekker vindt...
      Gek maar het blijft spannend als "bekenden" het uitproberen ;)

      Verwijderen
  2. Leuk recept, zo gaat het hier ook vaak met die briefjes :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat leuk! Ik ga ze binnenkort eens maken! Herkenbaar met de briefjes. Doe ik ook zo. Fijne dag!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb het heel lang zonder briefjes gedaan, maar dat werd op een gegeven moment toch een zooitje als je veel recepten maakt... Ben benieuwd wat je er van vind!
      Liefs Ilse

      Verwijderen
  4. Leuk receptje. Maar als je die folie toch te veel gedoe of afval vind kan je misschien een flexibele cakevrom gebruiken. Dat gebruik ik vaak als vervanger voor dossjes met folie in. Werkt nog makkelijker ;-)

    BeantwoordenVerwijderen