26 maart 2015

Nieuw leven....

De christelijke bloghop gaat verder! Leuk dit keer mag de winnaar van de vorige keer het organiseren... Dat is Mevrouw Gewoontjes!..
De winnaar en nieuwe host mag ook het thema bepalen en Mevrouw Gewoontjes verzon een toepasselijk thema voor deze tijd van het jaar, 
Nieuw Leven....

Daar kunnen we hier wel mee!

We zijn namelijk druk aan het zaaien hier...
Bakken vol met zaadjes... 
Nieuw leven als ze ontkiemen!


ze staan klaar om elke zonnestraaltje op te pikken...


Maar tijdens dat zaai proces moet ik ook altijd aan een diepere laag denken...

Het zaadje gaat in een soort rust en bewaard op een wonderlijke manier zijn kiemkracht. Het overwintert zo en als er dan in de lente of zomer vocht en warmte bijkomt gaat het ontkiemen. Alle planten hebben een andere kiemkracht en de een zal dus sneller ontkiemen dan de andere. Ook ontkiemen niet alle planten bij deze temepraturen, de een ontkiemd al terwijl het relatief gezien nog koud is en anderen pas echt als het warm is. vandaar de verschillende adviezen qua tijd van zaaien op de zakjes zaad.  
Het zaadje gaat echt 'dood' en geeft zo nieuw leven aan het nieuwe mini plantje. Dat zie je ook gebeuren. De meeste plantjes nemen het zaadje mee naar boven en die zit vaak bovenop het kleine kopje groen wat erboven uit steekt. Met aardappels is het ook erg duidelijk. Er gaat een klein aardappeltje de grond in, aan zijn uitlopers komen nieuwe aardappel. Het kleine pootaardappeltje vind je vaak niet terug of die is is helemaal op en verschrompeld en bijna 'dood'.

.... en dan...
dan denk ik aan Jezus...
die in Johannes 12:24 over zichzelf zegt

Voorwaar, voorwaar zeg Ik u: Indien het tarwegraan in de aarde niet valt, en sterft, zo blijft het alleen; maar indien het sterft, zo brengt het veel vrucht voort.

Hij stierf voor ons...
Hij ging door het graf...
Door de dood heen ....
Om ons nieuw leven te geven...
Een leven van eeuwigheid!...

Ik ben altijd blij als ik mijn zaadjes op zie komen vanuit de zwarte aarde, maar helemaal omdat ik ieder jaar ook weer stil gezet word bij 

Zijn dood... 
Zijn offer...
Zijn liefde..
Ons nieuwe leven...



Ik had dit bericht geschreven en toen gebeurde er iets op de kinderkamer.....
alles viel om....






Gelukkig konden we alles weer in de bakken scheppen 
en we zaaide opnieuw...


Dus nu is het weer wachten op het nieuwe leven...

Dit is mijn inzending voor de bloghop van maart!

3 opmerkingen: