21 maart 2015

Vega voorjaarsroerbak...

Ik liep in de Lidl en zag peultjes....
ohhhh peultjes... voorjaar...
Ja die mochten mee... 

Vandaag begint de lente...
Dus gelijk een voorjaarsrecept voor jullie...

Ik wilde er 2 dingen mee maken, eerst heel traditioneel met peentjes, vis en gebakken aardappeltjes en de andere dag maakte ik er een roerbakschotel van. We proberen 1 keer in de week geen vlees te eten, maar een gekookt eitje of een quiche met eieren. Deze roerbakschotel werd een voorjaarsschotel, voor ons deed ik er quinoa door omdat ik niet zeker wist of de jongens dat lekker zouden vinden. Voor hen schepte ik eerder wat uit de pan en ze kregen er een restje pasta bij. 


Recept Vega voorjaarsroerbak
1 gezin ;)

500 gram broccoli
200 ons peultjes
schaaltje erwtjes
150 gram champignons
1 rode ui
1 teentje knoflook
4 eetlepels voorgekookte quinoa (vanuit dat heerlijke pakket van #verrassendAH)
4 eieren
peper en zout

Maak de broccoli en de peultjes schoon en kook ze 4 minuutjes voor.
Snijd de ui en de champignons in reepjes.
Wel de voorgekookte quinoa zoals staat aangegeven op de verpakking van de quinoa.
Verhit wat olie in een koekenpan en breng in een andere pan water voor de eieren aan de kook.
Roerbak de ui en champignons in een beetje olie gaar. 
Knijp het teentje knoflook erbij uit.
Voeg dan de broccoli, de peultjes en de erwtjes toe en roerbak deze mee tot ze gaar en warm zijn.
Kook de eieren in 4-5 minuten zacht.
Roer de quinoa door de groente.


Schep op, pel de eieren en leg deze op de groenten.




De jongens aten voor het eerst een zachtgekookt eitje en vonden het geweldig... het zachte eigeel fungeerde als een soort sausje... en nu vragen ze nog steeds om zo'n eitje met een sausje erin ;)

5 opmerkingen: