11 mei 2015

Bananen-poffertjes

Poffertjes zonder lactose, zonder gluten, zonder suiker 
ja het kan :)
het idee voor dit recept kwam ik hier tegen


Recept Bananen-poffertjes
2 personen

2 bananen
2 eetlepels honing
snuf kaneel
snuf zout
theelepel bakpoeder
4 eieren
olijfolie
blender of staafmixer is ook wel handig

Doe alle ingrediënten plus 1 eetlepel olijfolie in een blender en mix dit tot een luchtig en glad geheel.


Ik heb een spuitfles waar ik altijd mijn poffertjes mix in doe en daar ging deze mix dus ook in.
Verwarm op middelmatig vuur de poffertjes pan en verdeel er wat olie overheen.
Spuit in ieder kuiltje een beetje mix.
Draai met 2 vorken de poffertjes om als de bovenkant droog is.


Ik had op een gegeven moment een verstopt spuitmondje... en toen ik deze even af wilde spoelen... tja toen stootte ik per ongeluk de fles om :(...oeps...


Laat de andere kant van de poffertjes aan de andere kant ook goudbruin zijn.


Mijn jongens bestelde gelijk poedersuiker erbij....maar nee zei ik ;)... er zit al honing in, probeer het maar zonder... en ze vroegen het niet nog een keer en de bordjes gingen schoon op :)


Nou moet je natuurlijk niet denken dat dit echte poffertjes zijn qua smaak...
het heeft een duidelijk andere smaak en structuur... 
wil je echte poffertjes eten... nou ja maak dan maar gewone poffertjes 
kijk eventueel ook nog eens naar deze poffertjes die geschikt zijn voor de mensen onder ons die volgens de richtlijnen van GOK eten.

2 opmerkingen:

  1. Dit lijkt mij leuk om een keer proberen! Kun je met dit deeg i.p.v. poffertjes ook een paar kleine pannenkoekjes bakken?
    Groetjes Amanda

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja dat wel lukken hoor Amanda! Let wel op dat je het gas niet te hoog zet!

      Verwijderen