15 juni 2015

Zomerse salade met sperziebonen

Ik deel op voorhand al wat zomerse recepten, want tijdens de zomervakantie zal ik weer een blogpauze hebben. Voor wat rust en ook omdat veel lezers ook op vakantie zijn... Dus als ik zomerse recepten wil delen is de tijd nu...

Dus onthou deze salade voor als het lekker warm is en je in de tuin kan eten :)
Lekker voor bij een bbq of gewoon als maaltijdsalade met wat brood erbij....


Recept Zomerse salade met sperziebonen

1 krop sla
300 gram sperziebonen
bakje cherrytomaten
1 rode ui
Parmezaanse kaas
halve komkommer
3 eieren
handje vol zonnebloempitten of pijnboompitten of allebei

Maak de sperziebonen schoon en kook ze in 10-15 minuten beetgaar.
Kook de eieren in 8 minuten hard.
Was en snijd ondertussen de sla.
Doe deze in een grote schaal.
Halveer de cherrytomaat, snijd de rode ui in smalle ringen, de komkommer in schijfjes en de eieren in kwarten.
Als de sperziebonen iets afgekoeld zijn, meng je deze met de sla.
Verdeel de tomaten, ui, komkommer en ei over de salade.
Schaaf grove stukken Parmezaanse kaas over de salade en strooi de pitten eroverheen. 
De salade is klaar voor de zomer ;).

Ik gebruikte eigenlijk geen dressing, dit kan natuurlijk wel. Maar ik vind het vaak niet nodig als er genoeg ingrediënten in de salade zitten, deze geven genoeg smaak af. Soms gebruik ik wat olijfolie en wat balsamico azijn.

Geniet van die warme avonden...

5 opmerkingen:

  1. Mm, daar hoef je toch helemaal niet voor op warm weer te wachten?!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee hoeft niet perse, maar ik vind koud/lauw eten lekkerder op warme dagen.... Op minder warme/koudere dagen heb ik altijd veel behoefte aan warm eten ;)....

      Verwijderen
  2. Heerlijk zo'n receptje van een lekkere salade. Ik ben er ook pas achter hoe lekker sperziebonen in een salade eigenlijk is... Verrukkelijk...
    Fijne avond,
    Liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen