3 september 2015

Terugblik op de zomer 2015: Vakantie dagboek in de praktijk

Voor de vakantie deelde ik dit bericht over het bijhouden van dagboeken voor kinderen maar ook over de papa's/mama's. Van een andere blogger kreeg ik de vraag of ik het ook echt zelf ging doen... Nou daar hoefde ik niet lang overna te denken... Ja dat ging ik doen..

En wat was het leuk!
Ten eerst heb ik er zelf echt van genoten, iedere avond nam ik een momentje alleen of samen om de dag te "verwerken"... 
Leuk om alles op te schrijven wat je hebt gegeten, wat je nooit wilt vergeten, maar ook wat er niet leuk was... Want nee natuurlijk is niet altijd alles helemaal leuk of goed. 

Voor jullie een blik in mijn vakantie-dagboek ;)

Tijdens het wandelen plukte ik soms wat grasjes, vonden we een veer of een stukje varen. Erg leuk om in te plakken, want erg goed tekenen kan ik niet ;)....Ook entree kaartjes, bonnetjes en andere leuke kleine dingen plakken we met washi-tape vast.Tja... 
je houdt van schrijven of niet ;)..
ik had gewoon niet genoeg aan de voorkant. De dagen zaten veel voller mooie herinneringen, 
leuke feitjes... die konden toch onmogelijk op 1 kantje met wat steekwoorden. Dat voelde alsof ik onze dagen en vakantie te kort zou doen.... Dus op de eerste dag besloot ik al dat ik de achterkant vol zou pennen! Heerlijk... Alle mooie herinneringen, gesprekjes, feiten en gezelligheid op papier... 
Wat is dit een waardevol document...Ook onze jongens vonden het leuk om te doen, al mopperde wel eens als ze moesten stoppen met spelen om het dagboek te maken. Maar vaak verzonnen ze overdag tijdens het wandelen al wat het leukste was... en als je geprikt wordt door een wesp is DAT met stip het niet leuke van die dag!Toen alles uitgeprint was, had ik echt zoiets van hoe krijg ik 60 velletjes veilig in Duitsland en beschreven weer terug... Dus hop nog even snel naar de action. Daar kocht ik kartonnen documenten mapjes, 1 voor de jongens en 1 voor mij. Daarin mochten ze mee. 

Thuis gekomen togen we nog een keer naar de action. Nu mochten de jongens een eigen map uitzoeken en ik nam er voor mezelf ook eentje. Alle dagen in een eigen plastichoesje en in de map. Deze kunnen mee naar opa en oma om over onze vakanties te vertellen, maar ook mee als ze uit huis gaan :P, als herinnering.. maar dat duurt gelukkig nog even
  


3 mooie mappen vol herinneringen...


Hebben jullie een dagboek bij gehouden?
En leuk?

2 opmerkingen:

  1. leuk idee! onze dochter van 14 heeft t ook gedaan, 7 weken lang elke dag in een schrift geschreven wat we deden. en elke dag een foto erbij , waar geen mensen op mochten staan !
    (anders krijg je alleen maar selfies!!) erg leuk om te zien hoe creatief ze dit oploste!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk zeg!vast erg leuk om het komende jaar nog eens terug te lezen.Ik hield vroeger ook altijd met veel plezier een vakantiedagboek bij. Misschien print ik hem volgend jaar wel uit. Leuk zo in deze vorm!

    BeantwoordenVerwijderen