12 november 2015

Kapsalon verkeerd

Kapsalon...
kennen jullie dat?
Shoarma, patat, kaas en salade?
Alles in 1 bak en onder de grill.

Ik vind het niet lekker, maar toen ik dit recept voorbij zag komen in de Boodschappen van de Plus, moest ik toch denken aan kapsalon.

Het leek me op deze manier een stuk lekkerder en gezonder, daarom de titel... Kapsalon verkeerd... want een kapsalon moet niet gezond zijn... Wel vind ik het een echt weekend gerecht, wij aten het na een dag hard klussen in de tuin en om eerlijk te zijn heb ik dan vooral trek in ongezonde en makkelijke dingen. Maar met deze schotel heb je toch die smaak en is het toch niet reuze ongezond....

Recept Kapsalon verkeerd
3 personen

400 gram shoarmavlees (kan kip of varkensvlees zijn)
400 gram Italiaanse groente (ik koos voor een zak voorgesneden groente)
500 gram aardappelrosti original (uit de vriezer van aviko)
geraspte kaas
knoflooksaus

Verhit in een pan wat olijfolie.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bak hierin het vlees gaar en bruin.
Voeg dan de groente toe en roerbak dit 5 minuten mee.


Schep dit groente vleesmengsel over een ovenschaal (of gebruik een pan die zo de oven in kan).
Verdeel dan de rosti over de schotel heen en als laatste verdeel je een flinke laag kaas over de rosti.


Schuif de ovenschaal of pan in de oven en bak hem in 20 minuten gaar en 
goudbruin.


Lekker met een groene salade en knoflooksaus.

1 opmerking:

  1. Hoi, wij eten liever kipsalon.. Dat maakt mijn man dan van kip met shoarma kruiden, aardappelschijfjes en ijsbergsla e.d. Ook lekkerder dan kapsalon en wat gezonder, hoewel ook daar veel kaas over heen zit. Maar onze meiden zijn er dol op.

    BeantwoordenVerwijderen