14 november 2015

Kiwibessen eten en invriezen

Kennen jullie kiwibessen?


Ik nog niet zolang... Deze groeien aan struiken en zijn in feite mini kiwi's zonder harige jasjes. Eind oktober, begin november kan je ze plukken en dus vaak ook kopen in de winkels/markt. Erg lekker en reuze gezond! Ik kocht ze in de aanbieding en niet veel later konden we ze op de tuin ook plukken. We hadden er teveel, maar dat geeft niet wat Google vertelde me dat ze ook goed ingevroren kunnen worden. 


Dus zo belande er een kleine kilo in de vriezer. Handig om later in het seizoen smoothies mee te maken. Daar gebruik ik in de winter vaak zomers fruit voor wat ik in heb gevroren. Halverwege de middag doe ik dan verschillende soorten bevroren fruit in de blender en laat dit rustig ontdooien. Rond etenstijd, voeg ik ander fruit of sap toe en maak ik een verse smoothie. Grote kiwi's blijken ook goed in te vriezen te zijn...
Is misschien ook wel handig om te doen als deze flink in de aanbieding zijn bv op de markt... Hebben jullie ooit wel eens kiwi's ingevroren?

9 opmerkingen:

 1. Ik vind het altijd eng om behalve brood en vlees dingen in te vriezen! Maar als je van plan bent veel te gaan maken kan ik me daar beter wel even in gaan verdiepen! Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eng? Gewoon proberen ;). Heel veel fruit kan je heel erg goed invriezen, maar de structuur veranderd wel, dus het wordt een beetje zachter, daarom gebruik ik ingevroren fruit altijd om smoothies, taartvulling of saus van te maken. Groente kan ook goed, dan moet je het vantevoren wel even blancheren (3 minuten koken en gelijk koelen). Daarna bevroren in de pan en iets korter koken dan je gewend bent. Ook maaltijden kan je ook goed invriezen!
   Succes met je erin verdiepen
   Liefs Ilse

   Verwijderen
 2. leuk om er over te lezen. Ik ken ze eigenlijk niet...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Volgens mij kun je het meedte fruit wel invriezen... Denk is aan een ingevroren slagroomtasrt, vaak zitten daar als garnering plakjes kiwi, kers, aardbei, annanas en mandarijn op...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt veel fruit kan je invriezen, maar de structuur veranderd wel, ze worden wat zachter en daarom gebruik ik veel bevroren fruit voor het maken van sauzen, toetje, smoothies en taartvullingen...
   Groetjes Ilse

   Verwijderen
 4. Hoi, wij zagen ze ook in een tijdschrift staan, smaken ze echt naar de grote Kiwi?
  Fijn weekend! groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier had ik echt nog nooit van gehoord. Maar als ze net zo lekker zijn als kiwi's, dan zullen ze vast opkomen. En handig om te weten dat je ze in kunt vriezen.
  Fijne avond,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen