12 januari 2016

Pizza pannenkoek... en nog koolhydraatarm

Zo na de feestdagen is het vaak weer opletten geblazen met eten... 
want tja al die lekkere broodjes, taartjes, toetjes, gewoon al dat lekkers... daar wil ik in ieder geval met kerst van mee genieten. Vaak heeft dat als resultaat dat je na de laatste oliebollen... stiekem niet heel blij wordt van je weegschaal. 

Dus hop schouders eronder en weer beter opletten, voor mij betekend dat weer terug naar het koolhydraatarme eten. Deze pizza pannenkoek komt waarschijnlijk vaak op mijn lunchmenu te staan!

Het basisrecept kan je hier lezen. Ik ben niet zoet aangelegd, maar juist hartig en zo maakte ik er een soort pizza van... en daar heb ik me toch van genoten :)...


Recept Pizza pannenkoek
1 persoon

1 ei
50 ml slagroom
1 grote eetlepel tarwezemelen
1 eetlepel psyllium inuline (te koop bij een gezondheidswinkel)
1 eetlepel eiwitpoeder (te koop bij een gezondheidswinkel)
1 theelepel Italiaanse kruiden
snuf zout
roomboter
1 theelepel pesto
4 plakken van een cervelaatworst (van verstegen bv.)
kaas
bosuitje

Kluts het ei met de slagroom, de zemelen, psyllium, eiwitpoeder, zout en de kruiden. 


Verwarm in een pan wat roomboter. 
Snijd ondertussen de worst in reepjes en het bosuitje in fijne ringetjes.
Bak hierin de pannenkoek droog aan een kant en draai hem dan om.


Besmeer de gebakken kant met de pesto.


Beleg hem dan met de worst, de uitjes en rasp er royaal kaas overheen. 


Laat de kaas smelten en smullen maar!


Als mijn mannen pannenkoeken eten, maak ik als warme maaltijd een dubbele portie.Dan geniet ik ook super. Bak ook eens een plakje spek of runderrookvlees mee, dat is ook erg lekker!



Let jij ook altijd weer op na de feestdagen??

3 opmerkingen:

  1. Verrukkelijk, wat een goed idee. Ja hier is het ook oppassen geblazen zo na de feestdagen. Er mogen wel wat pondjes af. Zulke ideetjes helpen dus goed.
    Fijne dag,
    liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik maak ze met kikkererwtenmeel (geen koolhydraten) en vul ze met spinazie of
    andijvie met blokjes kaas en walnoten er doorheen.
    Oprollen en eventueel een kaassausje er over.

    Loes

    Loes

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Kan ook goed! Ik hou niet zo van kikkererwten en heb daarom ook nog nooit kikkererwtmeel aangeschaft. Klinkt wel erg lekker met die vulling :)
      Groetjes Ilse

      Verwijderen