13 januari 2016

Winterse koffie


Deze koffie is erg makkelijk te maken...en heeft een subtiele smaak van cacao en kaneel... hij viel hier bij manlief erg goed in de smaak... want ik drink nog steeds geen koffie... denk ook niet dat dat ooit nog gaat komen ;).

Recept Winterse koffie 
2 personen

2 kopjes hete koffie
2 theelepels bruine suiker
halve theelepel cacaopoeder
1/4 theelepel speculaaskruiden
slagroom
2 theelepels heet water
2 mokken

Zet de koffie. 
Roer in iedere mok 1 theelepel bruine suiker, de helft van de cacao en de helft van de speculaaskruiden goed door elkaar. 
Voeg dan in iedere mok 1 theelepel heet water en roer dit goed door.

Schenk de hete koffie erbij en roer hem nog eens goed door.

Spuit er een royale toef slagroom op.
Neem er een lekker stuk appeltaart bij, dat past er heerlijk bij ;)... 




12 opmerkingen:

  1. Als echte koffieliefhebber zeg ik gelijk; uitproberen. Maar ik probeer er juist een paar pondjes af te krijgen en dan is dit niet zo'n goed idee natuurlijk. Maar ook de aanblik maakt vrolijk.
    Fijne dag,
    liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Misschien voor in het weekend? omdat het weekend is dan ofzo ;)...

      Verwijderen
  2. Ziet er superlekker uit. Ook lekker is een scheutje gembersiroop in de koffie. Gember verwarmd en in de winter is dat welkom. Fijne dag!

    Corry

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hier nog een nietkoffiedrinker;) Ondanks dat ik geen koffie drink, vind ik dit er wel heel gezellig uit zien! Met thee zal dit ook wel lekker smaken:)

    Lieve groetjes, Tjits

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vond het er ook erg gezellig uit zien ;)... daar blijft het dan weer bij... en thee met appeltaart is ook altijd goed
      groetjes Ilse

      Verwijderen
  4. Ik lust wel een kopje koffie maar deze hoeveelheid suiker is me wat te veel.
    Dat stukje appeltaart zet met wel een het denken.
    Lekker voor het weekend, gemaakt van valappels die niets hebben gekost, mmmmm lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je kan uiteraard de hoeveelheid suiker verminderen of weglaten. De hoeveelheid vind ik opzich nog meevallen. Aangezien de meeste mensen die koffie met suiker drinken daar een theelepel in doen.
      Succes met de appeltaart :))

      Verwijderen
  5. Koffie!!! Heerlijk, op elk moment van de dag/nacht. Maarre, het liefst zwart en geen suiker. Maar dit ziet er heerlijk uit. Mss even proberen. En appeltaart even warm en slagroom ofijs is ook zo lekker.
    Thanks for sharing!!
    Groet, Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Proberen kan natuurlijk altijd Wilma :)
      En appeltaart en slagroom is een supercombi...
      Groetjes Ilse

      Verwijderen
  6. Bedankt voor de inspiratie, ik kwam er vanmorgen achter dat ik geen koekkruiden meer in huis had, maar een beetje kaneel en kardemom en een beetje gemberpoeder met de cacao (en een scheutje melk ipv water en slagroom) leverde toch een heerlijk kopje koffie op.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Lekker! Dat is ook een goede variatie. Ik ga hem proberen te pinnen op mijn pinbord winter koffie

    BeantwoordenVerwijderen