11 april 2016

Broodje Beef Teriyaki

Het leuke van foodblogger zijn is dat je met enige regelmaat samen kan werken met wat grotere merken. Zo dit keer ook... Ik kreeg van een persbureau de zogenaamde Foodybox... De naam zegt het al ... een box vol met food. Uiteraard is het idee daarbij dat ik die producten test en er over schrijf. Absoluut geen straf voor mij, want dat maakt je juist creatief als je ineens spullen in je handen krijgt die je normaal nooit gebruikt of koopt. 

Zo ook met deze Teriyaki saus van Yama.


Vroeger lees voor we kinderen hadden aten we geregeld zulke oosterse gerechten, maar de smaak de kinderen is nog niet volledig ontwikkeld zullen we maar zeggen en langzaam maar zeker verdwenen zulke gerechten van ons weekmenu. Dit flesje zette mij dus even aan het denken... Poefff... hoe at je dat ook alweer... teriyaki... Terwijl ik daar over dacht, zag ik ineens een andere variant voorbij komen in mijn hoofd... Tijd om het maken... Het werd een broodje... Een Broodje Beef Teriyaki


Na het eten van dit broodje op zondagmiddag, wisten we het weer... Wat waren zulke smaken lekker... met de rest van de saus ga ik binnenkort een echt teriyaki gerecht maken.. Gewoon voor ons tweetjes :).


Recept Broodje Beef Teriyaki
2 personen met wat salade erbij

1 baguette
1 theelepel sesamzaad
stukje ananas (de rest is lekker door een salade, smoothie of om zo van te genieten)
1 lenteuitje
250-300 gram runderreepjes
4-5 eetlepels Teriyakisaus van Yama
paar blaadjes sla
olie 

Bak het baguette af in de oven. 
Snijd de ananas in dunne plakjes.
Snipper het lente uitje zeer fijn.
Rooster in een droge pan de sesamzaadjes en zet ze apart tot je ze gaat gebruiken.


Verhit in een pan wat olie, ik gebruikte de nieuwste olie van Reddy, die niet spettert... erg handig... 


Bak in 4-5 minuten de reepjes goudbruin in de olie.


Voeg de laatste minuut de saus toe en bak deze even mee met het vlees.


Snijd ondertussen het broodje door tweeën en snijd hem dwars open.
Verdeel wat sla over de broodjes. 
Daarbovenop verdeel je het vlees en wat extra saus. 
Steek de ananas plakjes tussen het vlees en verdeel de sesamzaadjes en de lente uitjes over het broodje. 
Wij aten het broodje met daarnaast een frisse salade.


頂きます

itadakimasu
....
Japans voor eet smakelijk

~deze blog werd mogelijk gemaakt door een samenwerking 
met Kroon op het Werk, Yama en Reddy~

1 opmerking:

  1. Ziet er lekker uit. Maar of ze het lusten weet ik niet. Is die T saus erg heet van smaak?

    BeantwoordenVerwijderen