15 april 2016

Help de nieuwe collectie is er... Update Jaar lang geen kleding kopen

Daar liep ik door het winkelcentrum... Ik moest een klein half uurtje tijd doden, tussen een afspraak en de jongens op kunnen halen van school. Op en neer naar huis fietsen was niet de moeite dus ging ik even naar een winkelcentrum vlakbij de school van de jongens... 

Normaal heb ik vaak een doel en ga naar 1 of 2 winkels (vaak de Xenos en Hema ;)...) Maar nu had ik ruim de tijd dus liep ik op mijn gemak langs de winkels en bekeek alle etalages... en ineens had ik het... De kriebels... Ik zag overal mooie nieuwe kleding hangen, in frisse zachte lente kleurtjes...veel lange vesten.... Daarnaast schreeuwende borden met uitverkoop en outlet... 


Daar liep ik dan... met mijn vorige blog over slow fashion... en mijn voornemen om een jaar niks te kopen... Nou kan ik heel stoer zeggen dat ik niks gekocht heb en dan lieg ik niet. Want ik kocht niks, maar ik heb wel even in een paskamer gestaan om wat te passen... "Gelukkig" paste het niet en bleef het in de shop... 

Het half uurtje ging toch snel en ik ging met een wat vreemd gevoel richting de school van de jongens.... in het zonnetje fietste ik naar huis met ze.... 

En ineens wist ik het... Ik heb zin in het voorjaar... 
Zin in andere kleding, maar die kleding hoeft niet perse nieuw te zijn, 
want ik heb een hele leuke verzameling kleding die straks weer aan kunnen... 

Hoe gaat dat bij jullie?
Zijn jullie je kleren ook zat aan het einde van het seizoen?
Weer zin in frisse kleuren, dunnere kleding en sowieso meer zon?
En betekend dat dan nieuwe kleding shoppen of wissel je de kleding per seizoen?

Tijd voor andere kleding dus...
Wij hebben een grote kast en genoeg plek, dus alle kleding hangt en ligt het hele jaar door elkaar (uiteraard wel netjes gesorteerd). Een kledingwissel kennen we hier thuis dus niet. Ook bij de jongens ligt de kleding voor het hele jaar in 1 kast. Ideaal, want die topjes van de zomer die kunnen goed onder een vestje in de winter. Maar ook een spijkerrokje kan zomers en winters gedragen worden. Andere soort legging en andere bovenkleding erop. En op een koudere en nattere zomerdag pak ik lekker mijn spijkerbroek. 

Hoe gaan jullie daar mee om? Kleding apart en ieder seizoen een wissel of heb je het hele jaar door alle kleding in de kast liggen en draag je het soms ook door?

10 opmerkingen:

  1. Mijn kleding hangt het hele jaar door in de kast. Sommige dingen draag ik elk seizoen. Ik heb ook al een hoop kleding weggedaan die echt niet bij me passen. Het liefst draag ik vesten met een skinny-jeans eronder. En soms een King-Louie rokje.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ik kende King-Louie niet... wat een super leuke dingen heeft dat merk zeg... ik heb de google pagina maar snel weggeklikt ;)

      Verwijderen
    2. Ik kijk ook maar even niet. Kreeg van mijn schoonzusje wel een mooi King-Louie blousje tweedehands. Was ik echt blij mee.

      Verwijderen
  2. Oei, wat knap. Je schrijft t zo beeldend. Idd hebben we denk ik allemaal weer zin in iets anders. Ik mag van mezelf af en toe iets nieuws kopen. Maar het moet goed te combineren zijn met wat al in mijn kast hangt en van goede kwaliteit zijn. Voor mij geen H en M.... Alles hangt ook het hele jaar door in dezelfde kast, want een fijne tricot jurk met korte mouwen kan in de winter prima met een vestje erover. Ik geniet erg van je blog!!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt! Goed dat je er zo mee omgaat! En inderdaad herkenbaar van dat jurkje ;).
      Wat leuk dat je zo geniet van mijn blog :)... daar geniet ik dan weer van ..

      Verwijderen
  3. Knap dat je niks gekocht heb! Ik vind de verleiding in winkels groot met al die vrolijke kleuren nu! Dus mijd ik ze zoveel mogelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik had hetzelfde. Omdat mijn zomerkleding wel ergens anders hing, ben ik eerst alles gaan doorpassen. Toen zag ik hoeveel ik eigenlijk heb. Alles wat niet meer past is rigoreus weg gegaan (naar een vriendin). Omdat ik echt een andere maat bovenkleding nodig heb, mocht ik van mezelf iets kopen. Voorlopig kan ik weer vooruit. Ik probeer ik zo min mogelijk te kopen, maar met mijn nieuwe bloeses ben ik wel heel blij!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik wissel wel elk jaar van kleding in de kasten. Vind het ook leuk om elk jaar weer de "nieuwe" kleding stukken te zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Echte zomerdingen hang ik in de winter weg en andersom. Zo heb ik meer plek in de kast. En ... ik kan beter iets wegdoen/kritischer kijken als ik het een tijdje niet heb gezien.
    Ik kan niet tegen synthetische kleding, dus als ik iets tegenkom wat ik aan kan koop ik het als ik het nodig heb. Broeken kopen is voor mij lastig: ik ben klein en slank. Ik ben al blij als ik er 1 vind die me past. Ik heb een aantal basiskledingstukken die ik aanvul met bijpassende kleding, zodat het er steeds anders uit ziet. En inderdaad een donker zomerjurkje kan in het voor- en najaar/winter met een vest of jasje prima! Die laat ik dan het hele jaar in de kast hangen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik heb het hele jaar de kleding in de kast, in de winter een vest over een shirt. Dus heb ik in het voorjaar ook wel zin in wat nieuws. Maar ik ben niet zo makkelijk in kleding voor mezelf kopen, dus als ik wat zie wat leuk is en past en niet te duur is, neem ik het graag mee.

    BeantwoordenVerwijderen