8 april 2016

Langzaam gegaarde zalm met orange curd en mosterd

Zelf lust ik geen vis, maar ik heb 2 mannen in huis die er dol op zijn en het geregeld willen eten.... Voor hun maak ik geregeld wat vis klaar, maar in ogen altijd nog te weinig ;)... Dit recept wilde ik graag uitproberen. En ik heb zelfs een mini hapje geproefd... want tja als het op je blog moet, moet je toch enigzins weten hoe het smaakt. Zeker als je zulke bijzondere ingrediënten gebruikt. ...


De orange curd die ik laatst maakte kon mooi in dit gerecht verwerkt worden. Het idee komt van de site van jumbo, daar maken ze zoiets met orange curd.
De zalm word lang maar op lage temperatuur gegaard waardoor hij heel erg zacht word en alle smaken goed in de vis getrokken zijn. 


Recept Langzaam gegaarde zalm met orange curd en mosterd
1 persoon

1 stuk zalm
1/2 eetlepel orange curd
1 theelepel mosterd
flinke snuf tijm (liefst vers, maar anders gedroogd)
evt wat sinaasappel

Verwarm de oven voor op 125 graden. 
Dep de zalm droog en leg hem in een ovenschaal.


Roer de orange curd en de mosterd door elkaar en verdeel dit mengsel over de zalm.


Zet de zalm in de oven en laat hem gaar en rosé worden in ongeveer 20-25 minuten. 
Leg de zalm op het bord en bestrooi hem met wat tijm. 
Voor de garnering kan je er nog wat plakken sinaasappel bij leggen


De mannen waren wild van het recept... zoals ik al eerder schreef heb ik een mini hapje geproefd en vond de smaken goed bij elkaar passen... maar tja... zalm is toch vis... en dat lust ik toch echt niet :)... Ik vind het wel een sjiek gerechtje, dus misschien wel leuk voor een lekker etentje met vrienden of voor een feestdag. 


Maar met wat moet je dit dan combineren?
Een zachte aardappelpuree, aardappelpartjes uit de oven of frietjes... 
lekker met peentjes, broccoli of een salade... en wij? 
Wij aten het op een doordeweekse dag met gebakken aardappeltjes en gekarameliseerde peentjes

1 opmerking:

  1. Laatst lemon curd gemaakt in de slowcooker. Héél lekker! Onze jongens eten het op hun glutenvrije brood als 'dessertje' na de broodmaaltijd. Ik wist niet precies waarvoor ik het moest gebruiken. (Ik kook niet graag, als je 't nog niet wist.)

    BeantwoordenVerwijderen