12 mei 2016

Sandwich rosbief


Rosbief heb ik lang niet gegeten,.. op de een of andere manier leek het me niet lekker. Op mijn werk (een Jumbo) wordt het iedere dag vers gesneden. Vaak pik ik op de versafdeling een stukje worst als ik er langsloop of speciaal heen loop ;). En een keer waren ze rosbief aan het snijden en mijn antwoord was nee dat vind ik geloof ik niet lekker. Nou toen moest ik proeven... Heerlijk vers, met wat peper en zout... Geweldig!


Sinds die tijd eet ik geregeld een salade met rosbief en soms op een broodje. Deze sandwich maakte ik op een zonnige voorjaarsdag toen Hans vrij was... Hij smulde en was eigenlijk teleurgesteld toen het op was :)


Recept Sandwich rosbief
2 personen

2 eieren
100 gram rosbief
verse roomkaas naturel
verse tuinkers
veldsla
pijnboompitten
4 bruine boterhammen
peper en zout

Kook de eieren hard. 


Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin.


Rooster de boterhammen in een broodrooster mooi krokant.


Laat de boterhammen iets afkoelen. 
Giet de eieren af, spoel ze af met koud water en pel ze.
Besmeer ze dan met een royale laag roomkaas. 
Daarop verdeel je wat veldsla, daarbovenop verdeel je de rosbief.
Snijd de eieren in kwarten, op iedere boterham gaan 2 kwarten.
Als laatste verdeel je er wat peper, zout, pijnboompitten en tuinkers.


Voor zo'n lekkere sandwich laat ik graag mijn koolhydraatbeperkte levensstijl eventjes los :)... Wat smullen... Glas karnemelk erbij en genieten..




Lusten jullie rosbief of mijden jullie het zoals ik dat deed? 

8 opmerkingen:

  1. Mmmm, Dat ziet er lekker uit-watertanden....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahah... je hoeft niet te watertanden!.. Het recept staat erbij en je kan het dus zelf maken!
      Groetjes Ilse

      Verwijderen
  2. Ik vind rosbief heerlijk, al koop ik het vrijwel nooit. Ik denk dat daar nu verandering in gaat komen. Wat ziet dit er lekker uit zeg.
    Ga ik beslist een keer maken.
    Fijne avond,
    liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Is echt super lekker! Dus ik zou het inderdaad ook maar snel maken :P
      Groetjes Ilse

      Verwijderen
  3. Hoi Ilse,

    Jij gebruikt regelmatig pijnboompitten en dat snap ik, want die zijn heel lekker. Maar helaas zijn ze te duur voor onze portemonnee. Heb/ weet jij ook een vervanger die goedkoper is en net zo lekker?

    Bedankt voor de fijne weblog en ga zo door;))

    een trouwe lezeres

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Trouwe lezeres...
      Ik gebruik inderdaad veel pijnboompitten, vind ze zo lekker. Het klopt ook dat deze duur zijn. Je kan ze wel vervangen, maar uiteraard smaakt alles wat anders. Als ik ze vervang is dat vaak door pompoenpitten, zonnebloempitten, gehakte cashewnoten, hazelnoten of amandelen die ik dan even in de pan kort rooster. Allemaal lekker, maar toch duidelijk een andere smaak...
      Kan je daar wat mee?
      Groetjes Ilse

      Verwijderen
    2. Ilse,

      We gaan het proberen. Een bite maakt het altijd lekkerder;))
      Bedankt voor je reactie.

      De trouwe lezeres

      Verwijderen
  4. Ik ben gek op rosbief en zou het liefst iedere dag lunchen met een lekkere snee bruin brood met verse rosbief ruccola gekookt ei en wat peper en zout. Een of twee keer per week haal ik dan ook een pakje versgesneden rosbief. Heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen