14 november 2016

Mijn 4 favoriete toppings voor rijstewafels

De laatste tijd eet ik geregeld rijstewafels. Officieel net iets te hoog in koolhydraten, maar laag genoeg om brood mee te vervangen en weer eens wat anders te eten. Ik heb een variant met zilvervliesrijst en lijnzaad. Beleggen vind ik best een uitdaging omdat rijstewafels best droog zijn van zichzelf. Daarom hoor er iets smeuïgs op vind ik. Vandaag deel ik mijn 4 favoriete toppings :)


We beginnen bij de eerste die vooraan ligt... 
Ik begon met een beetje sla, daarop 2 plakken brie, erop geroosterde paprika en wat pijnboompitten


De volgende favo topping is er eentje met ei...
Besmeer de rijstewafel royaal met smeerkaas, daarop wat sla of spinazieblaadjes, 2 plakjes kipfilet, een gekookt eitje in kwarten en wat bieslook.



Ik hou niet zo van zoet, maar soms is het wel eens lekker... zeker als ik het dan stiekem toch nog combineer met wat hartigs ;).

Besmeer je rijstewafel met wat appelstroop (ik gebruik altijd de suikervrije appel-perenstroop van Lidl), daarop wat plakjes oude kaas, wat plakjes appel en wat stukjes walnoten.



En nog een zoete variant.... 
Verdeel wat hutekase op de rijstewafel, verdeel wat frambozen en blauwe bessen er overheen, een theelepeltje grove havervlokken en wat munt maakt het compleet. Evt nog een druppeltje honing en klaar is je gebakje... eeehhh ... gezonde lunch ;)




Hoe eten jullie het liefst een rijstewafel? Net als ik als een complete verwenlunch of even snel wat vloeibaars erop gesmeerd...

2 opmerkingen:

  1. Hele mooie foto's, ik krijg er spontaan zin in!
    Met wat oude geitenkaas, walnoten en honing vind ik het ook lekker of wat kaas, pesto en kleine stukjes tomaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Alweer een blogje naar mijn hart. Ik eet rijstwafels als vervanging van brood. Dat doe ik vanaf mei. Sindsdien nooit meer darmklachten (en viel meer dan 15 kilo af) Wat jij erop doet ziet er heerlijk uit. Ik eet ze gewoon zonder boter mèt jonge kaas.

    BeantwoordenVerwijderen