17 december 2016

Feelgood Christmas Movies.... kerst@2016

Wij vinden het heerlijk om met de feestdagen op de bank te kruipen met een mok warme choco en wat lekkers en uitgebreid een film te kijken! Even tijd voor ons als gezin... zo na die haastige weken voor kerst. Rust inbouwen... Heerlijk! Maar ook 's avonds als stel lekker om een romantische of juist spannende film te kijken. 

Ik zette onze favoriete films op een rijtje. 

Er was eens een stal
wij vinden dit een heerlijk film. Hij gaat over de dieren in de stal, waar baby Jezus geboren wordt. De karakters van de dieren zijn ronduit hilarisch en tegelijk ook zo herkenbaar vanuit het echte leven. Mooi hoe ze samen ontdekken dat dit niet maar zomaar een babytje is. 


Deze film van Max Lucado speelt zich af in een grote tuin. Alle diertjes die daar leven gaan opzoek naar de ingredienten voor een cake voor kerst. Andere insecten dwarsbomen hun plannen en er ontstaat een strijd waarbij ze de echte betekenis van kerst lijken te vergeten... uiteindelijk komt het toch nog goed! 


 Deze dvd ligt klaar voor deze kerst.... Hij is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Mijn eigen mening kan ik dus nog niet geven... Dit staat er als intro op bol.com: 

"Professor Petersen, een beroemde bijbelexpert, is ontvoerd door de gemene Hreel. Hreel heeft de professor met behulp van een cubus temporis, een soort tijdreismachine, meegenomen naar de tijd van de Bijbel om de verhalen ongedaan te maken. Zijn twaalfjarige dochter Cora reist samen met Habib en een paar dieren achter hen aan om haar vader te bevrijden en de plannen van Hreel te dwarsbomen. In de aflevering over Kerst probeert Hreel baby Jezus te ontvoeren om zo het Bijbelverhaal ongedaan te maken. Cora en haar vrienden proberen Jozef en Maria te waarschuwen, maar Hreel is hen voor. Zal Cora in staat zijn om de plannen van Hreel te dwarsbomen?"het kerstverhaal verfilm, wij hebben hem al meerdere keren saampjes op kerstavond gekeken... Dan kom ik vanuit de drukte op mijn werk en vol van kerststukken, boodschappen en mega omzetten.. Heerlijk is het dan om om te schakelen naar de rust, naar de ware betekenis van kerst.. en gelijk zit helemaal in de blijdschap die de geboorte van Jezus ons mag brengen!


Deze film voor volwassenen gaat over een man die alles kwijt raakt door zijn eigen keuzes. Door een foto gaat hij opzoek en vind uiteindelijk alles weer terug... Romantische film, voor een leuk avondje saampjes 💖.


Daarnaast zijn er natuurlijk nog veel meer leuke films die je kan kijken!
We hopen dit jaar voor het eerst home alone met de jongens te kunnen kijken... Matthijs kan de ondertiteling nu mee lezen. Maar ook komen daardoor bv Beethoven en de Sound of Music inzicht. Ook de kerstedities van het Kleine huis op de Prairie vind ik super! Maar ook andere dvds die in bezit zijn van de familie zijn verdwijnen in de dvd speler... En we beperken ons niet tot deze 2 dagen... Want daarna hebben de jongens heerlijk vakantie en kan er nog wel eens een filmpje gekeken worden 😉

Met welke film kruip jij op de bank als gezin of samen?

~de links die ik gebruik, gaan naar Bol.com. Als je via deze links iets zou bestellen, krijg ik een kleine commissie. Daar wordt ik absoluut niet rijk van, maar is wel leuk als een stukje waardering~

3 opmerkingen: