27 december 2016

Oliebollen bak je natuurlijk zelf


Ieder jaar bak ik zelf onze oliebollen! Zo lekker en tradities zijn er om in ere te houden :). Heerlijk om te doen. De jongens weten het al precies.... Ramen en deuren gaan open. Dik ingepakt en onder een dekentje kijken de jongens een spanende film. In de keuken bak ik oliebol na oliebol... En de eerste zijn voor de jongens... 

Omdat ik zelf oudjaarsdag altijd moet werken, bak ik ze nooit op de dag zelf. Ik bak ze altijd ergens in de week voor 31 december. Dan gaan ze de vriezer in en op de dag zelf laat ik ze ontdooien. Voor we ze eten gaan ze heel eventjes in de oven op 150 graden. 

Het recept wat ik gebruik is niet van mezelf, maar de link deel ik graag met jullie! Via deze link komen jullie bij het recept wat ik altijd gebruik.

Of ik dit jaar oliebollen bak? Ik denk het niet aangezien ik nog steeds niet werk en veel pijn heb... jammer dat deze traditie aan me voorbij gaat. 

Bakken jullie wel eens zelf oliebollen? Ook zo'n heerlijke traditie voor jullie?5 opmerkingen:

 1. Wij hebben de traditie te lunchen met oliebollen. Vrienden van de jongsten komen langs en ieder smelt van de knapperige oliebollen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben echt gek op tradities maar zelf oliebollen bakken is er nog niet ingeslopen. Gaat hem ook niet worden met een schoonzus die dat al voor de hele familie doet.
  Veel plezier tijdens het bakken weer Ilse.
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nee, ik bak geen oliebollen want hier zijn we maar met 2 volwassen die het eten. Misschien later als Naomi ouder is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier worden er ook geen oliebollen gebakken. Misschien die dingen die je in de oven klaar kunt maken. Is niet echt natuurlijk maar we hebben hier ook geen kraam in de buurt en uit de supermarkt zijn ze niet lekker. Ik zal donderdag een paar bij de bakker halen voor bij de thee 's middags.
  Mijn vader heeft ze vroeger ook wel eens zelf gebakken en kreeg ik de eerste als ontbijt op bed, was puber dus lag wat langer op bed:-)
  Wat jammer dat je dit jaar het niet zelf kunt bakken, maar gewoon volgend jaar weer hoor!

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jammer dat het nog niet wat beter gaat!
  Tradities zijn altijd leuk!
  Zelf ben ik nu zo ver opgeknapt, dat ik het deze week wel ga proberen, gelukkig is dochterlief thuis (studeert en woont ergens anders) en helpt wel graag een handje. Vooral met opeten;)
  Een hele goede jaarwisseling toegewenst en Gods zegen in het nieuwe jaar!
  groetjes, Margreet

  BeantwoordenVerwijderen