16 januari 2017

Pulled chicken met kruidige BBQ-saus

Ken je pulled chicken? 
Weer zo'n Engelse term voor in de keuken... maar ja "uit elkaar getrokken kip" klink niet zo aantrekkelijk.. Dus pulled chicken... Kip die lang gegaard is in de oven en je met vorken uit elkaar trekt. Bijzonder rijk van smaak en je kan er erg lekkerde dingen mee doen... Broodjes, salades, als vlees... 


Vandaag het recept voor pulled chicken voor jullie... Binnenkort 2 recepten hoe je dit vlees kan gebruiken!

Recept Pulled chicken met kruidige BBQ-saus

6 kippenbouten
8 eetlepels BBQ-saus (ja die uit een flesje) +6 eetlepels extra
2 theelepels paprikapoeder
2 theelepels komijnpoeder

Meng de BBQ-saus met de kruiden en smeer de kip hier mee in.
Laat de kip minimaal 1 uur marineren.


Verwarm de oven voor op 200 graden. 
Bak de kip in 1,5 uur gaar. 
Draai de bouten geregeld en bedruip ze met het braadvocht zodat ze niet uitdrogen.


Haal de kip uit de oven en laat hem afkoelen. 
Trek het vlees van de botten en het vlees uitelkaar met 2 vorken. 
Zeef het braadvocht, voeg daar nog eens 6 eetlepels BBQ-saus aan toe, roer het goed door.
Breng de saus aan de kook en laat het in een paar minuten inkoken. 
Meng de saus door het vlees heen. 
Klaar is je pulled chicken... 


Nieuwsgierig naar wat je er mee kan? Hou mijn blog dan in de gaten voor lekkere ideeën!

2 opmerkingen:

  1. Dankjewel voor het recept.
    Ga het deze week zeker uitproberen.
    Fijne nieuwe week.
    Groetjes Marja
    🍽🍽🍽

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Verrukkelijk lijkt me dit. Ga ik beslist een keer proberen.
    Liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen