3 april 2017

Nieuwste favoriete app: Wunderlist


Ik ben dol op lijstjes, maar werk het liefst papierloos en dus op een laptop of telefoon! Nu kreeg ik  laatst van een vriendin de tip om de app Wunderlist eens te bekijken. Enigzins sceptisch deed ik dat, maar dat was snel weg... Wat een geweldige app.... Zeker voor een lijstjes-freak zoals ik :). Hier thuis gebruiken we verschillende soorten apparaten, van laptop tot Apple telefoon/tablet tot Samsung producten. Een van de allergrootste plussen is dat deze app op beide geinstalleerd kan worden en ook synchroniseert. Maar voor mij persoonlijk ook erg belangrijk... Hij werk ook zonder wifi. 

Waar gebruiken ik/wij hem dan voor? 
Voor alle kleine klusjes, boodschappen, persoonlijke doelen en doelen voor mijn blog.

 

Ieder lijstje kan je weer open klikken en dan kan je je doelen bekijken en afvinken


Ook kan je mappen maken om wat overzicht te houden, zo deed ik dat bij de map boodschappen, scheelt boodschappenlijstjes maken of vergeten de lijstjes mee te nemen... Telefoon gaat bij ons altijd mee, want onze pinpassen zitten in onze telefoonhoesjes. In de winkel vink je af wat je gekocht hebt en je lijstje wordt steeds korter en dus ook zonder wifi... Had je al in de gaten dat ik enthousiast was... en nee ik heb geen aandelen ;). 


Ook voor onze maandboodschappen gebruik ik sinds kort deze app. Daar komt nog een handige functie tevoorschijn. Je kan klikken op "voltooide taken weergeven". Door ze dan te "ontvinken" (is dat een nieuw Nederlands woord? :)).. Komen ze weer terug op je lijst. Dus ipv van iedere maand op te schrijven dat ik 3 pakken melk, sla, snoep, appels, pot bonen nodig heb... Vink ik ze nu gewoon weer terug de lijst op! Dat scheelt serieus tijd. Omdat je via de laptop ook kan inloggen, ga ik binnenkort heel mijn mogelijke lijst met maandboodschappen producten in deze app zetten. Zo wordt de maandboodschappenlijst maken nog makkelijker.


Oh en heb je nou geen smartphone maar wil je er wel mee werken op bv een tablet. En die kan je natuurlijk niet mee nemen naar de winkel... Dan is er ook nog een optie om je lijst uit te printen of te mailen. In mijn geval mailde ik mijn maandboodschappenlijst de afgelopen maanden naar mijn ouders die voor mij vervolgens de boodschappen deden. Ideaal!

Bedankt Yvonne voor de tip!

Nu ben ik nog op zoek naar een agenda... Die ideaal is... dus synchroniseert tussen Apple en Samsung en ook zonder wifi te bedienen is, maar ook nog te gebruiken via een laptop... Iemand de gouden tip?


8 opmerkingen:

 1. Bolgens mij Google agenda. Ook via internet te gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee hier heb ik niks mee. Gewoon een schrijfblok op de keukentafel en schrijven maar. En afstrepen als het geregeld is..... 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik gebruik remember the milk al jaren op dezelfde manier. Kan niet meer zonder. Met name kajge termijn taken, daarvoor werken papieren lijstjes niet. Ik heb bijvoorbeeld mijn hele huishoudschema erin, met een frequentie erbij. Zo hoef ik nooit keer te onthouden wanneer ik nog maar weer t logeerbed verschoond heb ofzo. Ook als ik antwoord van iemand verwacht zet ik dat met een herinnering in remember the milk. Voor de afsrpaken op vaste tijden gebruiken we Google agenda. Daarin houden we drie agenda's bij: zijn werk, mijn werk, ons gezin. Wsl komt er straks een agenda voor dochter bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Google agenda is handig voor ons. Met agenda's per persoon die 'over elkaar' worden weergegeven, elk in een andere kleur.
  Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze app maar eens uit proberen, lijkt me handig. Ben ook van de lijstjes. En altijd losse papiertjes. Ik zou idd even kijken bij de Google Agenda, gebruiken wij op het werk ook met 20 werknemers. En je kunt herhalingen er in zetten. Elke werknemer zijn eigen kleur.

  Groetjes Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wunderlist is een heel prettige app, ik gebruik hem nu een half jaar ongeveer.

  BeantwoordenVerwijderen