5 mei 2017

Gezichtscrub met suiker en kokosolie

 Maar het hele jaar gebruik ik wel scrub voor mijn gezicht. Omdat ik vaak last heb van losse velletjes en omdat mijn huid snel schraal is. Juist daarom wil ik een chemische spul hebben, omdat ik dan last van eczeem krijg. Maar mijn eigen gemaakte was op, had niet genoeg energie en was bijna zover dat ik iets wilde kopen... Tot ik een blij appje kreeg van een vriendin met een eigengemaakte scrub... En eerlijk is eerlijk... Veel tijd kost het niet... Dus terwijl ik aan het koken was deze scrub in elkaar gedraaid. Heerlijk om weer nieuwe te hebben. 


Ik gebruikte dit keer lichtbruine suiker, je kan uiteraard ook kiezen voor een andere kleur. Vind je deze scrub nog te hard voor je gezicht, gebruik dan keukenzout. Dan krijg je een hele fijne scrub. Verhoudingen kunnen dan iets afwijken. Maar dan voeg je van het zout of de kokosolie gewoon iets meer door. 


Recept Gezichtsscrub met suiker

100 gram kokosolie
40 gram lichtbruine basterdsuiker
2 theelepels olijfolie
optioneel:
10 druppels tea tree etherische olie
10 druppels kamille etherische olie

Meng alles goed door elkaar en klaar ben je. 
Het is wel makkelijk als je dit niet maakt op een koude dag, want dan is de kokosolie te dik/hard. 
Mocht je het toch willen maken als het wat kouder is, laat hem dan even iets dunner worden in de magnetron. 
Ik gebruik graag een olie in dit geval kokosolie of olijfolie, want dat laat zo'n lekker laagje achter op je huid, waardoor je je niet in hoeft te smeren. 
De etherische oliën zijn optioneel. De kamille gebruikte ik omdat het rustgevend is voor je huid. De tea tree gebruikte ik omdat het reinigend en ontstekingsremmend is. Dus mocht je wat puistjes hebben of wat wondjes of in mijn geval een schrale huid, dan werkt het ontsmettend. 


Ik testte de scrub even "snel" op mijn handen... En dan zie je gelijk al hoe makkelijk kokosolie smelt als het warmer wordt. Gelijk veranderd een wat vastere massa in olie. Daarna glommen mijn handen en waren heerlijk zacht. Dus als je je handen eens wil verwennen.. Scrub ze eens ;)


Ik maakte en deelde al eerder scrub recepten. Graag deel ik nog wat oude "recepten". 


1 opmerking: