22 mei 2017

#TAG: Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder

Ik werd door Lori van Mama's Jungle in maart getagt in een tag... In "blogland" zijn er meerdere van die tags, die vaak gebruikt worden om de blogger beter te leren kennen. Vaak door vragen of steekwoorden. Als blogger nodig je dan vaak andere bloggers weer uit om mee te doen aan de tag. Omdat er geen tijdsdruk achter zat heb ik de tag lekker even laten wachten tot een momentje dat het mij uitkwam. Dus eindelijk is daar dan dus mijn tag ;).  Nieuwsgierig naar de antwoorden van Lori? Die kan je hier lezen.

#TAG: 

Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder 


Zing - Wanneer zing je?

Ten eerste kan ik eigenlijk niet zingen, maar als ik een fijn nummer hoor wat ik goed ken.,... dan zing ik graag mee :). Vaak als blij ben, maar ook als ik bezig ben. Als ik me verdrietig voel en een nummer me raakt dan kan ik ook nog wel eens meezingen. Met onze bijbelkring starten we met het zingen van wat liederen en in de kerk zingen we ook (alleen ben ik door mijn klachten al een tijd niet meer geweest) 

Vecht – Beschrijf de laatste keer dat je hebt gevochten, voor jezelf of een ander.

Ik heb een hekel aan vechten... Aan oorlog en geweld... Zelf nog nooit gevochten. Al ben ik aardig in gevecht met mezelf op het moment. Mijn lichaam doet niet meer wat het moet doen en dat is lichamelijk maar ook psychische een flinke strijd!

Huil – Ben je snel geëmotioneerd?

Huilen doe ik als ik heel erg boos ben of erg verdrietig. Al merk ik dat vermoeidheid en pijn hier de laatste tijd wel invloed op hebben. Ik kan erg geëmotioneerd raken door mooie momenten... Een tof gesprek, goed getimede knuffel, lied of als ik voor mijn gevoel een knipoog van God krijg. .. Dat raakt me en geeft me een brok in de keel. 

Bid – Hoe uit je jouw spiritualiteit? Waar geloof jij in? 

Het zal jullie niet ontgaan zijn maar ik ben christen. We gaan naar een PKN Hervormde gemeente. Thuis lezen we uit de bijbel, bidden, houden family nights, doe aan bible journaling en luister geregeld naar preken. Ook vind het heerlijk om met vrienden te praten over wie God is en wat Hij in ons leven doet. Ik uit mijn spiritualiteit niet... Het is compleet verweven met wie ik ben. En ik ben geen perfecte christen... want de perfecte mens bestaat niet... Maar ik mag geloven met vallen en opstaan. Dus ik maak fouten, zeg domme dingen en doe niet handig... Maar ik weet dat Gods hand altijd in de buurt is om me overeind te helpen en weer verder te lopen met me!

Lach – Wie maakt jou aan het lachen?

Ik lach snel... ik hou van lachen en grapjes. Onze jongste zoon is een grapjas en kan me goed laten lachen!.. Maar ook op het werk als collega's, met vrienden terwijl we in de tuin zitten of gewoon gezellig saampjes zijn.... Lach ik snel en makkelijk! Laatst vroeg iemand me zelfs "Lach je wel eens niet?"... Je straalt altijd... Nou geloof me... altijd lachen en stralen doe ik niet... Maar zeker veel :)

Werk – Werk je om te leven of leef je om te werken?

Ik werk als bloemist bij een Jumbo en daarnaast als vrijwilliger in een Hospice. Van beide geniet ik erg van. Ik hou van mijn werk, maar nog meer van het leven! Dus ik werk om te kunnen leven.... En zou ook goed zonder werk kunnen. Ik ben een bezige bij en ben graag bezig, maar kan mijn vrije tijd vullen met genoeg zinvolle dingen, dat ik werk niet nodig heb. Waarom dan wel werken, zoals ik zei... om te kunnen leven. We leven geen luxueus leven, maar vinden het toch fijn om finaniceel wat ruimer in ons vel te zitten, op vakantie te kunnen en nieuwe kleren te kunnen kopen als dat nodig is.  

Bewonder – Wie bewonder jij? En waarom?

Bewonderen... poef... Ik bewonder niet specifiek 1 groot persoon. Bewonderen klinkt zo groot. Ieder mens is uniek in zijn doen en laten. Uiteraard zijn er mensen die grote dingen bereiken, maar tegelijk zijn er ook veel mensen die met z'n allen grote dingen bereiken. Ik kan vooral bewondering hebben voor mensen die puur en open in het leven staan, die zich kwetsbaar op durven te stellen en nadenken over wat ze doen. Dat kunnen dus grote namen zijn of voor jullie onbekende namen... 

En nu mag ik wat bloggers uitnodigen om deze tag in te vullen.. Geen stress het hoeft niet nu.... ik heb hem ook lang laten liggen. Vind je het niks, dan is dat ook goed ;). Ik wil vragen aan Julia van GezinslevenAmelie van Blond met een groen geloofLieneke van Lina Schrijft en Deborah van Kijkmomentjes vragen of ze hem ook in willen vullen!

2 opmerkingen:

  1. Ah Ilse, wat leuk om je zo persoonlijk wat beter te leren kennen. Een knipoog van god.. mooi verwoord :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Ilse, ik had je blog al een beetje gelezen, maar nu dus even lekker op mijn gemakje terwijl mijn highlights intrekken bij de kapper. Ik zal geen selfie maken nu, hihi. Leuk om je antwoorden te lezen. Die van mij heb ik maandag gelijk gedaan en nu zie ik dat er echt wel een aantal overeenkomsten zijn. Nogmaals bedankt voor het taggen en een goede verdere week toegewenst!

    BeantwoordenVerwijderen