6 november 2017

Mini bietenplaattaart


Een plaattaart is altijd leuk! En niet te vergeten erg lekker :). Al langer stond een plaattaart met bieten op mijn verlanglijstjes om eens te proberen. Ondertussen is het er van gekomen en dat gaat zeker nog vaker gebeuren. 


Ik maakte een mini variant, lekker als voorgerechtje. Wil je hem groter, beleg dan een complete bakplaat. Vermenigvuldig het recept dan wel flink! 

Recept mini bietenplaattaart

4 stuks als voorgerecht

4 plakjes bladerdeeg
2 gekookte bieten
4 theelepels mosterd
2 uien
4 plakken ontbijtspek
handje walnoten
honing
peper
Parmezaanse kaas. 

Laat het bladerdeeg ontdooien. 
Verwarm de oven voor op 220 graden. 
Snijd de ui in ringen. 
Verwarm een droge koekenpan en bak hierin de plakken spek uit, zet ze even weg tot gebruik. 
Schenk vervolgens wat olie in de pan en fruit hier de uien zacht en goudbruin in. 
Snijd de bieten in dunne plakjes. 
Bestrijk het bladerdeeg met de mosterd.
Beleg het bladerdeeg met de bieten in de vorm van een rozet. 


Verdeel de uien over de taartjes, breek het spek ook er boven. 
Hak de walnoten grof en verdeel deze samen met wat Parmezaanse kaas en wat vers gemalen peper over de taartjes. 
Optioneel is nog wat druppels honing die je verdeelt over het geheel. 


Bak de taartjes af in 25 minuten.
Lekker met wat salade. 



Wat is jullie favoriet voor een plaattaart?
Ik ga eens op zoek naar nieuwe inspiratie, dus als jullie nog tips hebben...hou ik me aanbevolen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten