4 december 2017

Rode kool flappen met brie en walnoten

Stel je houd van rode kool en stel nou dat die eeuwige gekookte aardappels en bal gehakt die d'r "bijhoren" je neus uitkomen...

Of stel... dat je heel erg van koken houdt en altijd in bent voor iets nieuws...

Of stel.... vul maar in...

Ik heb vandaag eens een anders dan anders recept voor je met rode kool. We maken er flappen van! En die zijn me toch lekker!


Rode kool flappen met brie en walnoten


300 gram rode kool
walnoten
brie
6 plakjes bladerdeeg

Ik gebruikte een restje rode kool en deze was dus al gaar. 
Weten hoe je rode kool klaar maakt? Dat kan je hier lezen.
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en verwarm je oven voor op 225 graden. 


Verdeel de rode kool over de bladerdeeg. 


Verdeel daarover heen wat gehakte walnoten en 2 of 3 plakjes brie. 


Vouw dubbel en duw dicht met een vork. 
Besmeer ze met wat melk of ei zodat ze wat bruiner worden.


Bak de flappen in het midden van de oven af in 20-25 minuten




Meer andere rode kool recepten proberen? Maak deze rode kool taart met heel veel kaas eens of probeer eens een rode coleslaw.


3 opmerkingen:

  1. Lijkt me erg lekker. Ik zit nog te verzinnen: iets anders dan walnoten. Gewoon wat pijnboompitten, zou dat ook smaken?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er goed uit Ilse!
    Dit is ook lekker met spinazie ipv rode kool, of met witlof en gewone kaas, mmm! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jammie, klinkt erg lekker. En laat ik morgen nu eens aan de beurt zijn om te koken ;-)
    Ik zit alleen nog even te denken wat ik erbij kan serveren. Een salade misschien... Heb je daar ook nog tips voor?

    BeantwoordenVerwijderen