5 februari 2018

Suikerbroodjes

De brooddozen van de heren moet hier natuurlijk wel gevuld worden met lekkere dingen :). Dus daar bak ik geregeld broodjes voor, naast ons eigen gebakken brood. Ik ben eigenlijk een beetje te lui om perfecte bolletjes met allerlei vullingen te bakken en maakte deze spiraal broodjes. Beetje in de trap van "grote stappen snel thuis". Deze keer geef ik jullie het recept voor de suikerbroodjes.


Vaak maak ik verschillende soorten en zo is er iedere keer wat te kiezen. Zulke broodjes gaan denk ik 2x in de week mee naar school en het werk. De andere dagen stoppen we er weer andere lekkere dingen in. 

Maken is niet moeilijk en het recept is een basisrecept wat je steeds "vult" met een andere vulling. De komende weken zullen er ook andere varianten voorbij komen, waarbij steeds het basisrecept hetzelfde blijft.


Recept Suikerbroodjes


750 gram bloem
400 gram water
10 gram gist
8 gram zout

Voor de vulling: 
suikerparels
kaneel
gemberpoeder
boter

Kneed met de hand of in een kneedmachine van alle ingredienten in een kwartier een soepel deeg. 
Zet het deeg warm en afgedekt weg, laat het zo een uur rijzen. 
Als je met je vinger in het deeg prikt en er blijft een gat achter, dan is het genoeg gerezen.
Verwarm de oven voor op 200 graden. 
Rol de het deeg uit tot een grote langwerpige lap van ongeveer 1,5 cm dik.
Verdeel hier overheen de suikerparels, zodat er overal wat parels liggen. 
Strooi hier een klein beetje kaneel overheen en een klein beetje gember poeder. 


Rol het deeg deeg losjes op tot een brede rol. 
Snijd er plakken vanaf van ongeveer 2-3 cm. 
Zet de op de snijkant op een bakplaat met daarop bakpapier.
Verdeel over ieder broodje een "likje"boter. 


Bak de broodjes goudbruin en gaar in 15-20 minuten in het midden van de oven. 
Laat ze afkoelen op een rooster. 



Binnenkort volgen er andere variaties op deze suikerbroodjes. 


5 opmerkingen:

  1. lijkt me lekker en ziet er ook nog eens leuk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk!
    Prachtige foto's op je hele blog overigens!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. mmm heerlijk, deze maak ik ook :-), is dit de hoeveelheid voor droge gist? Ik heb nl. droge gist in de kast...
    groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi floortje het is inderdaad droge gist. dus die je in de kast hebt staan kan je gewoon gebruiken ;). Groetjes Ilse

      Verwijderen