tag:blogger.com,1999:blog-2092613395658526952.post4205955603217394904..comments2024-03-18T14:57:54.536+01:00Comments on Uit Mijn Keukentje: Oeps...roomboterIlse http://www.blogger.com/profile/06624382669914964205noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-2092613395658526952.post-12157435829188630382014-10-15T16:19:38.709+02:002014-10-15T16:19:38.709+02:00Wist ik eerst ook niet hoor! Ik zuur gepasteurisee...Wist ik eerst ook niet hoor! Ik zuur gepasteuriseerde room nooit aan als ik boter maak, dit omdat het al houdbaar is. Verzuurde room zorgt gelijk ook voor langere houdbaarheid geloof ik. <br />Groetjes!Marike https://www.blogger.com/profile/03776860914125944457noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2092613395658526952.post-4765855214351446892014-10-15T15:14:15.519+02:002014-10-15T15:14:15.519+02:00Was de taart overigens lekker??
Was de taart overigens lekker??<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2092613395658526952.post-20224940185688629142014-10-14T20:15:35.112+02:002014-10-14T20:15:35.112+02:00Joh dan heb ik dat altijd verkeerd gelezen :).
Su...Joh dan heb ik dat altijd verkeerd gelezen :). <br />Super je heldere uitleg... Ik dacht dat t kwam omdat ik al suiker gebruikt had.<br />Bedankt!Ilse https://www.blogger.com/profile/06624382669914964205noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2092613395658526952.post-44635550857052068762014-10-14T20:13:02.629+02:002014-10-14T20:13:02.629+02:00Hoi Ilse,
Je krijgt pas zure karnemelk als je de ...Hoi Ilse, <br />Je krijgt pas zure karnemelk als je de room eerst aanzuurt. 24 uur van tevoren of zo (met karnemelk of yoghurt) en dan op kamer temperatuur laten staan. Vroege schepte men dagelijks de room af van de melk, dat stond ergens koel, en dan de laatste nacht met een restje karnemelk op een warme plek. Als je dan gaat kloppen krijg je ook sneller boter, en ook de zure botermelk! :-) <br />Groetjes MarikeMarike https://www.blogger.com/profile/03776860914125944457noreply@blogger.com