Boodschappen, consuminderen en besparen

Sinds we ouders zijn merken we dat de inkomsten niet stijgen of zelfs dalen en de uitgaven juist wel stijgen. We redden ons goed hoor, maar toch wilde we proberen de uitgaven wat terug te schroeven. 

Hieronder kan je allerei tips vinden over de boodschappen die wij maar eens per maand doen, of de uitdaging die we aangingen door een jaar lang geen kleding te kopen.Boodschappen:Consuminderen/besparen:


Serie: Wat is jouw budget
Begin 2017 startte er op mijn blog een serie over besparen en gaven veel lieve vriendinnen en medebloggers een kijkje in hun kasboekje! Daarnaast gaf ik iedere week een bijpassende tip... 

Kringloopschatten:
Kringloopwinkelen hoort wat mij betreft ook bij besparen en consuminderen. De spullen die je daar koopt worden door een ander niet weggegooid en ik hoef ze niet nieuw te kopen. Zo gaan we met z'n allen wat minder achteloos om met onze spullen. In een serie over mijn Kringloopschatten kan je alles bekijken wat ik daar koop...

5 opmerkingen:

 1. Handige tips. Ga ze toch eens proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik doe veel aankopen via internet. Sinds kort maak ik gebruik van de website Shopperkorting.nl. Wanneer ik via deze site een aankoop doe krijg ik altijd extra korting en deze korting kan ik uit laten betalen. Je heb de keuze uit heel veel webshops. Ik was er eerst een beetje huiverig voor maar heb mijn eerste tegoed uitbetaald gekregen. Nu bestel ik bijna alles via deze site.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke tips, ik zal er werk van moeten maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super leuke en handige tips, ik ga eens kijken wat ik zelf kan gaan doen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Erg handig overzicht om te besparen op je vaste lasten. Consuminderen kan je ook via Cheapify. Zo kun je besparen op je energieleverancier, mobiele provider en nog veel meer! Gr. Daan de Jong.

  BeantwoordenVerwijderen