20 november 2012

Witlof met peer, walnoten en kaas uit de oven

Als je mensen te eten krijgt en ze wilt verwennen, dan is het leuk als je iets nieuws probeert (tenminste vind ik). Zo kwamen laatst mensen bij ons eten die ons erg lief zijn en die wilde we bedanken voor hun hulp. Ik vond in de allerhande een recept voor witlof uit de oven. Ik wist gelijk dit ga ik proberen en met succes! Orgineel word het gemaakt, met blauw aderlaat, aangezien ik dit zelf niet lust, heb ik dat vervangen door kruidenroomkaas. Voor GOK kan je hem ook eten in je kh-uurtje.


Recept Witlof met peer, walnoten en kaas uit de oven
2 personen

3 stronkjes witlof

1 peer
40 gram walnoten
kruidenkaas
1 eetlepel suiker
boter

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de witlof in de lengte door, verwarm wat boter in een koekenpan en bak de witlof op zacht vuur ongeveer 5 minuten. Strooi er dan de eetlepel suiker overheen en laat nog 5 minuten zachtjes bakken.
Leg de gebakken witlof in een ingevette ovenschaal. 
Schil de peer en snijd hem in lange parten en verdeel deze tussen de witlof.
Verdeel de walnoten over de schotel.
Schep 8 tot 10 theelepeltjes roomkaas over het geheel. Bak hem in 20 minuten helemaal gaar en smullen maar....

8 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hmmm, het ruikt hier al heerlijk in de keuken... Ben benieuwd of de schotel zo goed smaakt als het ruikt!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. grijs is niet makkelijk te lezen,jammer

    groet, Ilse

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Op hoeveel graden moet de heteluchtoven?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zou zeggen zo'n 160 graden.. Heb zelf geen ervaring met heteluchtovens, maar meestal moet die ongeveer 20 graden kouder.. Dus even testen wat werkt!
      Groetjes Ilse

      Verwijderen
  5. Heerlijk was het. Zelfs de jongste at zonder klagen zijn witlof. Bedankt.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Zo gaan we de witlof vaker eten. Heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen