12 december 2012

Op groene thee gerookte kipfilet

Laatst vond ik op de deurmat een prachtige delicious... Wow het kerstbomen, wat staan daar een prachtige gerechten in. Simpele, moeilijke, bijzondere en wat een extra info over de producten. Eerst heeft hij een week liggen pronken op de tafel en toen had ik eindelijk de tijd om hem rustig (lees zonder kinderen, samen op de bank met manlief met een wijntje en een kaasje) te lezen. Heerlijk even relaxt op de bank met zo'n tijdschrift.
Dit recept kwam ik tegen en 't leek me super om eens te proberen. Zelf je kip roken in een pan en met thee. Helemaal leuk leek 't me.
Je kan de kip gebruiken bij een brunch, als voorgerecht, maar ook in een simpele salade is hij heerlijk. Sappig en vol smaak, anders dan die kartonne gerookte kipfilet die je in de winkel koopt. Wij aten hem bij een lunch met een kwark-honingpesto Jummmieee

Recept op groene thee gerookte kip
2 kipfilets

2 kipfilets
3 eetlepels losse groene thee
Extra nodig: braadpan en folie


Leg op de bodem van de braadpan een stuk aluminiumfolie.
Schep daarop 3 eetlepels groene thee.
Neem een groot stuk folie, vouw dit dubbel en prik er grove gaten in.
Leg dat op de thee.
Snijd de kipfilets doormidden en leg deze op de folie.
Zet de deksel op de pan en zet deze op middelhoog vuur op het gas.
Als de thee begint te roken, zet je de timer op 10 minuten.
Laat de deksel vanaf nu af aan dicht.
Na 10 minuten, draai je het gas helemaal laag en dan nog eens 5 minuten.
Na de 5 minuten doe je het gas uit, maar laat deksel nog 10 minuten erop zitten.
Snijd de kipfilet in dunne plakjes en serveer hem met de saus, wat sla en brood.

Eet smakelijk!







4 opmerkingen:

  1. Lijkt me heerlijk, de op thee gerookte kip! Wil het graag maken met Kerstmis. Maar stinkt je hele keuken dan niet naar rook? Heb net de plafonds gewit, en mijn nachtmerrie is dat dat dan nog n keer moet....En is de pan wel weer gewoon voor andere doeleinden te gebruiken?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Anoniem
      Het was heerlijk en gaf een bijzondere smaak, er is tegenwoordig ook rookmot te koop bij goede kookwinkels dat kan je ook gebruiken. Maar goed terug naar je vragen. Het stinkt wel even goed idd, maar het scheelt dat je de pan dicht moet laten. Ik heb mijn afzuigkap flink aangezet en ik hoefde niet opnieuw te witten... Geef natuurlijk geen garantie, maar hier was witten niet nodig ;)... De pan gebeurd op zich niks mee... die heb ik goed afgewassen en gebruik ik nog steeds...
      Groetjes

      Verwijderen
  2. Hoi Ilse, dank voor je snelle reactie! Als ik ga roken doe ik het op thee, want het thema (theema) van het kerstdiner is dit jaar thee. In elke gang wil ik op een andere manier thee verwerken. Ik twijfel nog steeds over de rook, heb nl alleen een motorloze afzuigkap, en die doet het niet al te best. Hoe erg stinkt het? En hoeveel rookontwikkeling is er? Te vergelijken met een sigaret roken of staat de hele keuken blauw? Als ik de kip een dag van tevoren rook, is de stank dan weg, denk je? Ik heb een open keuken, en we eten het kerstdiner dus in dezelfde ruimte. Zou vervelend zijn als niemand trek meer heeft omdat ze in de stank moeten zitten. Groetjes en alvast bedankt. (ps mocht jij belangstelling hebben voor mijn andere recepten met thee dan hoor ik het graag ) Groetjes, Carina

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh sorry voor m'n late reactie,,.,is er gewoon bij ingeschoten....
      De dag ervoor kan je t makkelijke doen!
      Ben benieuwd naar je recepten...
      Heb ook ooit eens earl grey broodjes gemaakt... Ook erg lekker, staan op de blog van levine!
      Groetjes

      Verwijderen