14 maart 2013

Hangop met kletskoppen en bruine suiker


Een tijdje geleden maakte ik hangop, daar maakte ik 2 toetjes mee. Deze en deze met appeltjes en honing. Echt smullen. Het idee voor dit toetje kwam ik op de site van Maaike van Kessel tegen. Leek me lekker, maar heb het wel iets aangepast. De siroop heb ik wel gemaakt, maar was niet goed gelukt en aten het zonder en dat smaakte prima. Dus vandaar dat m'n recept iets anders is. De kletskoppen bakte ik zelf, klik hier voor het recept. Dit toetje gaan we zeker vaker eten!

Recept Hangop met kletskoppen en bruine suiker
2 personen

1 liter karnemelk
2-3 kletskoppen
2 theelepels bruine suiker
halve theelepel kaneel

Maak minimaal 24 uur van tevoren de hangop van de karnemelk volgens het dit recept.
Schep de hangop in een groot schaaltje en roer de bruine suiker en kaneel erdoor.
Verdeel de hangop over de schaaltjes.
Breek de hangop in diverse maten stukjes en strooi dit over de hangop.

Eet smakelijk!


3 opmerkingen:

  1. Dat zou iets voor mij zijn. Zo gewoon zijn kletskoppen te hard voor mijn kaak. ( beetje bros) Maar in de hangop worden ze vast wat zachter toch? Kan natuurlijk ook in de kwark. Even laten staan ... om de koekjes zacht te laten worden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als je ze wat langer erin laat zitten worden ze inderdaad zachter, ook kan 't met kwark. Wel vind ik kwark een andere structuur rn smaak hebben. Ben benieuwd !

      Verwijderen
  2. Een makkelijk en heerlijk toetje!

    BeantwoordenVerwijderen